Skip to content
Jente Een recept van Jente

Gochujang Crispy Chicken Burger🍔🥒🌶️

Deze Gochujang Crispy Chicken Burger is een makkelijke en gezonde optie voor comfort food. De pittige gochujang geeft de burger een geweldige smaak. Serveer met een frisse salade of soep voor een complete maaltijd.

Voorbereiding: 15 min
Bereiding: 10 min
Burger
Gemiddeld
Eiwitrijk/Proteïne
Bakken
Gochujang Crispy Chicken Burger🍔🥒🌶️

Ingrediënten

4 personen
  • 4 stuks
    kipfilets
  • 100 gr.
    cornflakes
  • 2 stuks
    eieren
  • 100 gr.
    ijsbergsla
  • 1 stuks
    komkommer
  • 2 el
    ingelegde ui
  • 2 tl
    gochujang
  • 6 el
    mayonaise
  • 4 stuks
    witte bakkersbollen

Aan de slag

  1. 1

    Begin met het plat slaan van de kipfilet en breng deze op smaak met de kruiden.

  2. 2

    Klop de eieren en maak de cornflakes wat fijner, voeg hier kruiden aan toe.

  3. 3

    Haal de kipfilet door het ei en vervolgens door de cornflakes. Bak ze in 13 minuten op 180 graden in de airfryer.

  4. 4

    Snijd ondertussen de komkommer in plakjes en meng deze met de ingelegde ui.

  5. 5

    Maak het sausje met de mayonaise en de gochujang.

  6. 6

    Snijd de broodjes doormidden en bak deze even aan in de pan met wat olie tot de broodjes krokant zijn aan de binnenkant.

  7. 7

    Beleg je burger met de saus, ijsbergsla, de crispy chicken en het komkommer-ui mengsel. Geniet ervan!

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!