Skip to content
Jessica Andriessen Een recept van Jessica Andriessen

Goddelijk lekker tomatenmengsel op geroosterd brood

Dit recept voor geroosterd brood met intens smakende tomaten is een heerlijke en eenvoudige manier om de smaken van tomaten naar voren te brengen. Door de tomaten langzaam te drogen in de oven, krijgen ze een rijke, vlezige textuur en een krachtige smaak. Perfect als voorgerecht, snack of als bijgerecht bij een soepje

Voorbereiding: 15 min
Bereiding: 120 min
Tapa
Makkelijk
Bakken
Goddelijk lekker tomatenmengsel op geroosterd brood

Ingrediënten

4 personen
  • 1 stuks
    blik tomatenstukjes
  • 2 el
    olijfolie
  • 2 stuks
    knoflook
  • 1 snufje
    zeezout
  • 1 snufje
    maldonzout
  • 4 stuks
    brood

Aan de slag

  1. 1

    Laat de tomaten uitlekken boven een bakje.

  2. 2

    Verspreid de uitgelekte tomaten over bakpapier.

  3. 3

    Bestrooi de tomaten licht met zeezout en sprenkel er olijfolie over.

  4. 4

    Zet het bakblik in de oven op 100 °C en laat dit minimaal 2 uur staan.

  5. 5

    Hak de tomaten en meng ze met olijfolie en verse knoflook.

  6. 6

    Bestrijk geroosterd brood met het tomatenmengsel.

  7. 7

    Top het af met maldonzout.

Foto's van Goddelijk lekker tomatenmengsel op geroosterd brood