Skip to content
Lucia Boer Een recept van Lucia Boer

Goulash Soep

Geniet van deze hartverwarmende goulash soep, perfect voor koude dagen! Vooral gemaakt in de slowcooker komen de smaken van het malse rundvlees, paprika, knoflook, ui en kruiden tot hun recht. Ideaal als maaltijdsoep in het weekend.

Voorbereiding: 15 min
Bereiding: 120 min
Soep
Gemiddeld
Goulash Soep

Ingrediënten

6 personen
  • 500 gr.
    runderpoulet
  • 3 stuks
    uien
  • 1 stuks
    winterwortel
  • 3 stuks
    rode paprika’s
  • 3 stuks
    teentjes knoflook
  • 70 gr.
    tomatenpuree
  • 2 el
    paprikapoeder
  • 0.5 tl
    cayennepeper
  • 2 el
    bloem
  • 1500 ml
    water
  • 3 stuks
    runderbouillontabletten
  • 2 stuks
    laurierblaadjes
  • 2 stuks
    vastkokende aardappels
  • 2 el
    boter of olie
  • 1 stuks
    Peper en zout naar smaak

Aan de slag

  1. 1

    Bestrooi het vlees met peper, zout en bloem.

  2. 2

    Verhit boter in een grote soeppan en bak het vlees rondom bruin.

  3. 3

    Voeg ui, knoflook, wortel, aardappel en paprika toe en bak 5 minuten mee.

  4. 4

    Roer paprikapoeder, cayennepeper en tomatenpuree erdoor en bak 2 minuten.

  5. 5

    Voeg water met verkruimelde bouillontabletten en laurier toe.

  6. 6

    Breng aan de kook en laat 1,5-2 uur zachtjes sudderen tot het vlees mals is.

  7. 7

    Haal de laurierblaadjes eruit en breng op smaak.

  8. 8

    Serveer met een lepel crème fraîche en gehakte peterselie.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!