Goulash Soep
Geniet van deze hartverwarmende goulash soep, perfect voor koude dagen! Vooral gemaakt in de slowcooker komen de smaken van het malse rundvlees, paprika, knoflook, ui en kruiden tot hun recht. Ideaal als maaltijdsoep in het weekend.
Ingrediënten
-
500 gr.runderpoulet
-
3 stuksuien
-
1 stukswinterwortel
-
3 stuksrode paprika’s
-
3 stuksteentjes knoflook
-
70 gr.tomatenpuree
-
2 elpaprikapoeder
-
0.5 tlcayennepeper
-
2 elbloem
-
1500 mlwater
-
3 stuksrunderbouillontabletten
-
2 stukslaurierblaadjes
-
2 stuksvastkokende aardappels
-
2 elboter of olie
-
1 stuksPeper en zout naar smaak
Aan de slag
-
1
Bestrooi het vlees met peper, zout en bloem.
-
2
Verhit boter in een grote soeppan en bak het vlees rondom bruin.
-
3
Voeg ui, knoflook, wortel, aardappel en paprika toe en bak 5 minuten mee.
-
4
Roer paprikapoeder, cayennepeper en tomatenpuree erdoor en bak 2 minuten.
-
5
Voeg water met verkruimelde bouillontabletten en laurier toe.
-
6
Breng aan de kook en laat 1,5-2 uur zachtjes sudderen tot het vlees mals is.
-
7
Haal de laurierblaadjes eruit en breng op smaak.
-
8
Serveer met een lepel crème fraîche en gehakte peterselie.
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in