Groene Asperges met Vijgenchutney en Varkensrollade
Een heerlijk gerecht met groene asperges gewikkeld in varkensrollade, geserveerd met een zelfgemaakte vijgenchutney. Perfect voor een bijzondere maaltijd.
Ingrediënten
-
500 gr.verse vijgen
-
1 stuksgrote ui
-
2 elolie
-
250 mlrode port
-
0.5 stukssinaasappel (sap en rasp)
-
1 stukskaneelstok
-
5 stukspeperkorrels
-
1 elbalsamicoazijn
-
8 stuksgroene asperges
-
4 stuksvarkensrollade
Aan de slag
-
1
Snijd de onderkant van de asperges af (ongeveer 2 cm). Kook de asperges 4-5 minuten en spoel ze direct koud af.
-
2
Voor de vijgenchutney: fruit de kleingesneden ui in wat olie tot deze glazig is.
-
3
Voeg de rode port, sinaasappelsap, sinaasappelrasp en een snufje zout toe. Laat het mengsel tot de helft inkoken.
-
4
Voeg de kaneelstok en peperkorrels toe en laat het geheel 15 minuten sudderen. Verwijder de kaneelstok.
-
5
Voeg de kleingesneden vijgen toe en laat 5 minuten meekoken. Breng op smaak met balsamicoazijn.
-
6
Rol twee asperges in een plak varkensrollade en serveer met de vijgenchutney.
Reacties
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in