Skip to content
Tony Farfalloni Een recept van Tony Farfalloni

Groene Asperges met Vijgenchutney en Varkensrollade

Een heerlijk gerecht met groene asperges gewikkeld in varkensrollade, geserveerd met een zelfgemaakte vijgenchutney. Perfect voor een bijzondere maaltijd.

Voorbereiding: 15 min
Bereiding: 30 min
Gerecht
Gemiddeld
Koken, Stoven
Groene Asperges met Vijgenchutney en Varkensrollade

Ingrediënten

4 personen
  • 500 gr.
    verse vijgen
  • 1 stuks
    grote ui
  • 2 el
    olie
  • 250 ml
    rode port
  • 0.5 stuks
    sinaasappel (sap en rasp)
  • 1 stuks
    kaneelstok
  • 5 stuks
    peperkorrels
  • 1 el
    balsamicoazijn
  • 8 stuks
    groene asperges
  • 4 stuks
    varkensrollade

Aan de slag

  1. 1

    Snijd de onderkant van de asperges af (ongeveer 2 cm). Kook de asperges 4-5 minuten en spoel ze direct koud af.

  2. 2

    Voor de vijgenchutney: fruit de kleingesneden ui in wat olie tot deze glazig is.

  3. 3

    Voeg de rode port, sinaasappelsap, sinaasappelrasp en een snufje zout toe. Laat het mengsel tot de helft inkoken.

  4. 4

    Voeg de kaneelstok en peperkorrels toe en laat het geheel 15 minuten sudderen. Verwijder de kaneelstok.

  5. 5

    Voeg de kleingesneden vijgen toe en laat 5 minuten meekoken. Breng op smaak met balsamicoazijn.

  6. 6

    Rol twee asperges in een plak varkensrollade en serveer met de vijgenchutney.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!