Skip to content

Grootmoeders Hachee

Deze hachee is een klassiek gerecht dat langzaam wordt gestoofd voor een heerlijke, zachte smaak. Met riblappen en een mix van kruiden, is het een perfect comfortfood voor elke gelegenheid. Serveer het met romige bloemkoolpuree en knapperige boontjes voor een complete maaltijd.

Voorbereiding: 120 min
Bereiding: 180 min
Stoofpot
Gemiddeld
Stoven
Grootmoeders Hachee

Ingrediënten

4 personen
  • 800 gr.
    riblappen
  • 2 stuks
    bouillonblokjes
  • 500 ml
    heet water
  • 1 el
    reuzel
  • 2 stuks
    uien
  • naar smaak
    keukenzout
  • naar smaak
    versgemalen zwarte peper
  • 1 tl
    gemalen kruidnagel
  • 2 blaadje
    laurier

Aan de slag

  1. 1

    Haal de riblappen minstens 2 uur voor het koken uit de koelkast.

  2. 2

    Snijd het vlees in blokken van ongeveer 1 cm.

  3. 3

    Bestrooi de vleesblokjes royaal met keukenzout, zwarte peper en gemalen kruidnagel.

  4. 4

    Pel de uien en snijd ze in grove blokjes.

  5. 5

    Smelt de reuzel in een braadpan op middelhoog vuur.

  6. 6

    Voeg de gekruide vleesblokjes toe en braad ze rondom bruin aan.

  7. 7

    Voeg de gesneden uien toe en bak tot ze glazig zijn.

  8. 8

    Breng 500 ml water aan de kook en los de bouillonblokjes op.

  9. 9

    Blus het vlees en de uien af met de hete bouillon.

  10. 10

    Zet het vuur laag, dek de pan af en laat 20 minuten pruttelen.

  11. 11

    Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.

  12. 12

    Plaats de braadpan in de oven en laat 2 tot 3 uur stoven.

  13. 13

    Controleer af en toe of er voldoende vocht is en voeg indien nodig warm water toe.

  14. 14

    Bind de saus eventueel met johannesbroodpitmeel of arrowroot.

  15. 15

    Serveer de hachee met bloemkoolpuree en boontjes.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!