Gyoza’s / Dumplings
Deze zelfgemaakte gyoza's zijn gevuld met een smakelijke mix van kippengehakt, groenten en specerijen. Ze zijn krokant aan de onderkant en heerlijk gestoomd aan de bovenkant. Perfect als snack of bijgerecht, geserveerd met een smaakvolle dressing.
Ingrediënten
-
30 stuksGyoza velletjes
-
300 gr.kippengehakt
-
100 gr.kastanje champignons
-
2 handjeChinese kool of spitskool
-
3 stuksbosuitjes
-
2 teenknoflook
-
1 tlgemberpoeder
-
2 elsojasaus
-
1 elsesamolie
-
2 elbloem
-
1 elolie
-
100 mlwater
-
naar smaakzout
-
naar smaakpeper
Aan de slag
-
1
Snijd de Chinese kool of spitskool , bosui en kastanje champignons fijn en meng dit met het kippengehakt.
-
2
Pers de knoflook en voeg dit toe aan het gehakt.
-
3
Maak het gehakt op smaak met sojasaus, sesamolie, zout en peper.
-
4
Bak een klein plukje van het gehakt om te proeven of het goed op smaak is.
-
5
Vul de gyoza met een koffielepel van het gehakt en vouw het zigzaggend dicht.
-
6
Zorg ervoor dat de randjes goed gesloten zijn, dit kun je met wat water doen.
-
7
Bestrooi een bord of plank met bloem zodat de gyoza's niet blijven plakken.
-
8
Verwarm de olie in een pan en bak de gyoza's op middelhoog vuur voor 2 minuten.
-
9
Voeg het water toe en dek de pan af met een deksel.
-
10
Stoom de gyoza's in 3 tot 4 minuten gaar.
-
11
Serveer de gyoza's op een mooi bord met een dressing van sojasaus.
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in