Skip to content
Jente Een recept van Jente

Harissa Kip met Tomatenrijst🍛🫑🍅

Een makkelijk gerechtje, hoog in eiwitten, dat echt wordt afgemaakt met feta, granaatappelpitjes en kwark voor een frisse en romige smaak. Perfect voor een gezonde maaltijd.

Voorbereiding: 15 min
Bereiding: 30 min
Rijst
Gemiddeld
Eiwitrijk/Proteïne, Fitfood
Bakken, Koken
Harissa Kip met Tomatenrijst🍛🫑🍅

Ingrediënten

4 personen
  • 600 gr.
    kipfiletblokjes
  • 260 gr.
    basmatirijst
  • 250 gr.
    cherry tomaten
  • 1 stuks
    rode paprika
  • 1 stuks
    courgette
  • 400 gr.
    magere kwark
  • 2 el
    milde harissa
  • 1 stuks
    ui
  • 2 stuks
    knoflook
  • 100 gr.
    feta
  • 90 gr.
    granaatappelpitjes
  • 70 gr.
    tomatenpuree

Aan de slag

  1. 1

    Begin met het marineren van de kipfilet met 2 teentjes knoflook, 2 el harissa en ongeveer 150 gram magere kwark.

  2. 2

    Bak in een hapjespan de ui, snijd de paprika en courgette en bak ook deze mee.

  3. 3

    Laat de rijst koken en voeg tomatenpuree toe aan je pan met groente, ook hier kunnen 2 el harissa aan toegevoegd worden.

  4. 4

    Bak in een andere pan je kipfilet mals tot deze gaar is.

  5. 5

    Breng het geheel samen door de gekookte rijst toe te voegen aan je groente en uiteindelijk ook je kipfilet.

  6. 6

    Je kan nog wat extra harissa toevoegen en andere kruiden zoals zout en peper.

  7. 7

    Serveer het gerecht met granaatappelpitjes, feta en voor de liefhebber nog wat kwark.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!