Harissa Kip met Tomatenrijst🍛🫑🍅
Een makkelijk gerechtje, hoog in eiwitten, dat echt wordt afgemaakt met feta, granaatappelpitjes en kwark voor een frisse en romige smaak. Perfect voor een gezonde maaltijd.
Ingrediënten
-
600 gr.kipfiletblokjes
-
260 gr.basmatirijst
-
250 gr.cherry tomaten
-
1 stuksrode paprika
-
1 stukscourgette
-
400 gr.magere kwark
-
2 elmilde harissa
-
1 stuksui
-
2 stuksknoflook
-
100 gr.feta
-
90 gr.granaatappelpitjes
-
70 gr.tomatenpuree
Aan de slag
-
1
Begin met het marineren van de kipfilet met 2 teentjes knoflook, 2 el harissa en ongeveer 150 gram magere kwark.
-
2
Bak in een hapjespan de ui, snijd de paprika en courgette en bak ook deze mee.
-
3
Laat de rijst koken en voeg tomatenpuree toe aan je pan met groente, ook hier kunnen 2 el harissa aan toegevoegd worden.
-
4
Bak in een andere pan je kipfilet mals tot deze gaar is.
-
5
Breng het geheel samen door de gekookte rijst toe te voegen aan je groente en uiteindelijk ook je kipfilet.
-
6
Je kan nog wat extra harissa toevoegen en andere kruiden zoals zout en peper.
-
7
Serveer het gerecht met granaatappelpitjes, feta en voor de liefhebber nog wat kwark.
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in