Skip to content
Tony Farfalloni Een recept van Tony Farfalloni

Heerlijke Bananenbeignets

Geniet van deze knapperige bananenbeignets, perfect geserveerd met karamelsaus, geroosterde sesamzaadjes en een bolletje vanille-ijs.

Voorbereiding: 15 min
Bereiding: 10 min
Gebak
Makkelijk
Frituren
Heerlijke Bananenbeignets

Ingrediënten

4 personen
  • 250 ml
    bier
  • 1 snufje
    zout
  • 200 gr.
    zelfrijzend bakmeel
  • 4 stuks
    harde bananen
  • 500 ml
    olie
  • 50 gr.
    geroosterde sesamzaadjes
  • 1 bollen
    vanille-ijs
  • 100 ml
    karamelsaus

Aan de slag

  1. 1

    Maak een beslag van bier, een snufje zout en zelfrijzend bakmeel. Het beslag moet iets dikker zijn dan pannenkoekbeslag.

  2. 2

    Snijd de harde bananen in schuine stukken.

  3. 3

    Haal de bananen door het beslag en laat ze uitlekken.

  4. 4

    Verhit de olie in een pan en bak de bananenbeignets tot ze lichtbruin zijn.

  5. 5

    Serveer de beignets met karamelsaus, geroosterde sesamzaadjes en een bolletje vanille-ijs.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!