Skip to content
Tony Farfalloni Een recept van Tony Farfalloni

Heerlijke Bietensoep met Gember en Crème Fraîche

Een smaakvolle en dikke bietensoep met een vleugje gember, perfect voor een koude dag. Deze soep is eenvoudig te maken en ideaal om van tevoren te bereiden.

Voorbereiding: 60 min
Bereiding: 10 min
Soep
Makkelijk
Koken
Heerlijke Bietensoep met Gember en Crème Fraîche

Ingrediënten

8 personen
  • 1000 gr.
    gekookte biet, geraspt
  • 2 tl
    suiker
  • 2 el
    balsamicoazijn
  • 1 tl
    gemberpoeder
  • 3 el
    gembersiroop
  • 1 el
    Dijonmosterd
  • 1500 ml
    kippenbouillon
  • 200 gr.
    crème fraîche
  • 2 el
    wodka

Aan de slag

  1. 1

    Doe de geraspte bieten, suiker, balsamicoazijn, Dijonmosterd, gembersiroop en gemberpoeder in een kom en laat 1 uur trekken.

  2. 2

    Breng de kippenbouillon aan de kook, voeg het bietenmengsel toe en laat zachtjes 10 minuten pruttelen.

  3. 3

    Breng op smaak met versgemalen witte peper en eventueel extra gembersiroop.

  4. 4

    Meng de crème fraîche met wodka en doe in een spuitfles. Garneer de soep hiermee bij het serveren.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!