Heerlijke Bietensoep met Gember en Crème Fraîche
Een smaakvolle en dikke bietensoep met een vleugje gember, perfect voor een koude dag. Deze soep is eenvoudig te maken en ideaal om van tevoren te bereiden.
Ingrediënten
-
1000 gr.gekookte biet, geraspt
-
2 tlsuiker
-
2 elbalsamicoazijn
-
1 tlgemberpoeder
-
3 elgembersiroop
-
1 elDijonmosterd
-
1500 mlkippenbouillon
-
200 gr.crème fraîche
-
2 elwodka
Aan de slag
-
1
Doe de geraspte bieten, suiker, balsamicoazijn, Dijonmosterd, gembersiroop en gemberpoeder in een kom en laat 1 uur trekken.
-
2
Breng de kippenbouillon aan de kook, voeg het bietenmengsel toe en laat zachtjes 10 minuten pruttelen.
-
3
Breng op smaak met versgemalen witte peper en eventueel extra gembersiroop.
-
4
Meng de crème fraîche met wodka en doe in een spuitfles. Garneer de soep hiermee bij het serveren.
Reacties
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in