Heerlijke Chelsea Buns
Geniet van deze zachte en zoete krenten- en rozijnenbroodjes, perfect voor een gezellige brunch of als smakelijke traktatie bij de thee.
Ingrediënten
-
450 gr.bloem
-
1 tlspeculaaskruiden
-
0.5 tlzout
-
60 gr.roomboter
-
1 stukszakje droge gist
-
30 gr.basterdsuiker
-
1 stuksei
-
225 mlwarme melk
-
45 gr.roomboter voor vulling
-
60 gr.rozijnen
-
60 gr.sultana rozijnen
-
60 gr.krenten
-
60 gr.lichtbruine basterdsuiker
-
2 tlvloeibare honing
Aan de slag
-
1
Zeef de bloem, speculaaskruiden en zout in een kom. Meng de roomboter erdoor tot het geheel op verse broodkruimels lijkt.
-
2
Roer de gist erdoor. Klop het ei en de suiker apart en voeg de warme melk toe. Meng dit door het bloem/boter mengsel tot een zacht deeg.
-
3
Kneed het deeg 5-10 minuten tot een soepel deeg. Laat het afgedekt 2 uur rijzen op een warme plaats.
-
4
Sla het deeg door en rol het uit tot een vierkante lap van ongeveer 25x36 cm.
-
5
Maak de vulling: smelt wat roomboter en bestrijk daarmee het deeg. Meng de rozijnen en krenten met de suiker en strooi dit gelijkmatig over het deeg, maar laat aan de randen 1 cm vrij.
-
6
Rol het deeg op aan de lange zijde naar je toe en knijp de uiteinden dicht. Snijd het deeg in 10 plakken en leg ze op een beboterd en bestoven bakblik.
-
7
Maak de honing iets warm en bestrijk de broodjes ermee. Dek af met folie en laat ongeveer een half uur warm staan tot ze beginnen te rijzen.
-
8
Verwarm de oven voor op 190 graden en bak de broodjes in ongeveer 35 minuten. Laat ze 5 minuten afkoelen op het bakblik en daarna op een rooster. Serveer lauwwarm.
Reacties
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in