Heerlijke Focaccia met Rozemarijn
Een luchtige en smaakvolle focaccia, verrijkt met verse rozemarijn en een vleugje zeezout. Perfect als bijgerecht of om te genieten met een scheutje olijfolie.
Ingrediënten
-
550 gr.tarwebloem of volkorenmeel
-
330 gr.water
-
21 gr.verse gist
-
10 gr.suiker
-
10 gr.zeezout
-
35 gr.olijfolie
-
2 takjeverse rozemarijn
-
40 mlwater
-
40 mlolijfolie
Aan de slag
-
1
Maak het brood zoals basis brooddeeg. Zorg ervoor dat het zo luchtig mogelijk is.
-
2
Laat het deeg onder een natte theedoek rusten tot de massa verdubbeld is.
-
3
Sla het deeg plat en vouw het in drieën op. Herhaal dit minstens drie keer.
-
4
Leg het deeg in een beboterde en bestoven vorm en druk de naaldjes rozemarijn erin. Hierdoor ontstaan kleine kuiltjes.
-
5
Bestrooi het deeg met wat vers zeezout.
-
6
Giet het extra water-oliemengsel over het brood en laat het een dag afgedekt staan.
-
7
Bak de focaccia daarna af in de oven.
Reacties
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in