Skip to content
Tony Farfalloni Een recept van Tony Farfalloni

Heerlijke Focaccia met Rozemarijn

Een luchtige en smaakvolle focaccia, verrijkt met verse rozemarijn en een vleugje zeezout. Perfect als bijgerecht of om te genieten met een scheutje olijfolie.

Voorbereiding: 20 min
Bereiding: 30 min
Brood/sandwiches
Gemiddeld
Oven
Heerlijke Focaccia met Rozemarijn

Ingrediënten

4 personen
  • 550 gr.
    tarwebloem of volkorenmeel
  • 330 gr.
    water
  • 21 gr.
    verse gist
  • 10 gr.
    suiker
  • 10 gr.
    zeezout
  • 35 gr.
    olijfolie
  • 2 takje
    verse rozemarijn
  • 40 ml
    water
  • 40 ml
    olijfolie

Aan de slag

  1. 1

    Maak het brood zoals basis brooddeeg. Zorg ervoor dat het zo luchtig mogelijk is.

  2. 2

    Laat het deeg onder een natte theedoek rusten tot de massa verdubbeld is.

  3. 3

    Sla het deeg plat en vouw het in drieën op. Herhaal dit minstens drie keer.

  4. 4

    Leg het deeg in een beboterde en bestoven vorm en druk de naaldjes rozemarijn erin. Hierdoor ontstaan kleine kuiltjes.

  5. 5

    Bestrooi het deeg met wat vers zeezout.

  6. 6

    Giet het extra water-oliemengsel over het brood en laat het een dag afgedekt staan.

  7. 7

    Bak de focaccia daarna af in de oven.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!