Heerlijke Garnalenkroketten
Geniet van deze klassieke Hollandse garnalenkroketten, perfect als borrelhapje. De krokante buitenkant en de romige vulling maken dit gerecht onweerstaanbaar.
Ingrediënten
-
200 gr.Hollandse garnalen
-
0.5 stuksui, gesneden
-
1 stengelbleekselderij, gesneden
-
1 stukswortel, in stukjes
-
10 stukspeperkorrels
-
4 stukspimentkorrels
-
300 mlmelk
-
50 gr.boter
-
25 mlroom
-
1 stukseidooier
-
2 velgelatine
-
100 gr.bloem, gezeefd
-
100 gr.peterselie, heel fijn gesneden
-
2 stukseiwitten
-
200 gr.paneermeel
-
paar druppelscitroensap
-
naar smaakpeper en zout uit de molen
Aan de slag
-
1
Breng de melk met de peper- en pimentkorrels, wortel, ui en selderij aan de kook en laat 20 minuten zachtjes trekken.
-
2
Voeg een paar druppels citroensap toe en zeef het mengsel. Vul de melkhoeveelheid aan tot 250 ml met de room.
-
3
Week de gelatine in koud water.
-
4
Smelt de boter en roer van het vuur de bloem erdoor. Voeg de melk toe en roer tot een gladde dikke massa. Verhit en laat kort zachtjes koken.
-
5
Haal van het vuur en roer er de gelatine, garnalen en peterselie door. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.
-
6
Stort de massa op een stuk folie, rol tot een 2/3 cm dikke lap, dek af met folie en laat in de koelkast opstijven.
-
7
Snij de massa in repen van 3x5 cm. Rol de repen en haal ze door eiwit en paneermeel. Herhaal voor dubbel paneren.
-
8
Zet het koel weg en laat weer opstijven gedurende minimaal 1 uur.
-
9
Bak de kroketten in de frituur op 190 graden in 3-4 minuten goudbruin.
Reacties
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in