Heerlijke Peer Speculaastaart
Een smaakvolle taart met sappige peren en speculaaskruiden, perfect voor de herfst.
Ingrediënten
-
6 stukshandperen (Doyen Demise)
-
1 elcitroensap
-
150 gr.zachte boter
-
150 gr.amandelspijs
-
150 gr.bloem
-
4 stukseieren
-
1 elspeculaaskruiden
-
1 snufjezout
-
4 elabrikozenjam
Aan de slag
-
1
Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
-
2
Schil en halveer de peren, wrijf ze in met citroensap.
-
3
Klop in een kom de boter met de amandelspijs tot een romige massa.
-
4
Klop er een voor een de eieren door en voeg al kloppend de gezeefde bloem, speculaaskruiden, zout en abrikozenjam toe. Klop tot een mooi beslag.
-
5
Schep het beslag gelijkmatig in een ingevette taartvorm van 26 cm en druk de peren erin met de bolle kant naar boven.
-
6
Zet de vorm midden in de oven en bak de taart in ongeveer 50 minuten goudbruin.
-
7
Laat de taart in de vorm afkoelen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in