Skip to content
Tony Farfalloni Een recept van Tony Farfalloni

Heerlijke Peer Speculaastaart

Een smaakvolle taart met sappige peren en speculaaskruiden, perfect voor de herfst.

Voorbereiding: 20 min
Bereiding: 50 min
Gebak
Gemiddeld
Oven
Heerlijke Peer Speculaastaart

Ingrediënten

6 personen
  • 6 stuks
    handperen (Doyen Demise)
  • 1 el
    citroensap
  • 150 gr.
    zachte boter
  • 150 gr.
    amandelspijs
  • 150 gr.
    bloem
  • 4 stuks
    eieren
  • 1 el
    speculaaskruiden
  • 1 snufje
    zout
  • 4 el
    abrikozenjam

Aan de slag

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.

  2. 2

    Schil en halveer de peren, wrijf ze in met citroensap.

  3. 3

    Klop in een kom de boter met de amandelspijs tot een romige massa.

  4. 4

    Klop er een voor een de eieren door en voeg al kloppend de gezeefde bloem, speculaaskruiden, zout en abrikozenjam toe. Klop tot een mooi beslag.

  5. 5

    Schep het beslag gelijkmatig in een ingevette taartvorm van 26 cm en druk de peren erin met de bolle kant naar boven.

  6. 6

    Zet de vorm midden in de oven en bak de taart in ongeveer 50 minuten goudbruin.

  7. 7

    Laat de taart in de vorm afkoelen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!