Skip to content
Tony Farfalloni Een recept van Tony Farfalloni

Heerlijke Peren-Pruimenchutney

Een smaakvolle chutney met gedroogde peren en pruimen, perfect als begeleider van milde kaassoorten.

Voorbereiding: 60 min
Bereiding: 20 min
Saus/dressing
Makkelijk
Koken
Heerlijke Peren-Pruimenchutney

Ingrediënten

4 personen
  • 200 ml
    appelsap
  • 100 gr.
    gedroogde peren
  • 100 gr.
    gedroogde pruimen
  • 300 ml
    witte azijn
  • 200 gr.
    bruine basterdsuiker
  • 350 gr.
    uien
  • 150 gr.
    rozijnen
  • 750 gr.
    handperen
  • 1 tl
    piment
  • 2 tl
    kaneel
  • 1 tl
    gekneusde peperkorrels

Aan de slag

  1. 1

    Verwarm het appelsap en haal van het vuur. Laat de gedroogde vruchten hierin 1 uur trekken.

  2. 2

    Voeg azijn en suiker toe en verhit tot net onder het kookpunt.

  3. 3

    Voeg alle andere ingrediënten toe, breng langzaam aan de kook en roer regelmatig.

  4. 4

    Laat 15-20 minuten zachtjes koken, blijf roeren.

  5. 5

    Schep de chutney in schone potten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!