Heerlijke Pindasaus
Een smaakvolle en romige pindasaus die perfect is als dip of bijgerecht bij Aziatische gerechten.
Ingrediënten
-
200 gr.goede pindakaas of gemalen en geroosterde pinda's
-
1 elcitroensap
-
2 elbruine basterdsuiker
-
1 tlsambal badjak
-
1 teenknoflook, geperst
-
3 elzoete ketjap A
-
1 elKokoscrème (santen)
-
5 elgekookt water
-
1 stuksgember
Aan de slag
-
1
Kook het water
-
2
Rasp een beetje kokoscreme (santen) in een kom, schaal of pan (moet tegen kokend water kunnen).
-
3
Voeg een beetje gerapste verse gember toe naar smaak.
-
4
Doe de rest van de ingrediënten erbij in.
-
5
Voeg 5 eetlepels va het gekookte, iets afgekoelde water toe en meng tot de saus de gewenste dikte heeft.
Reacties
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in