Skip to content
Tony Farfalloni Een recept van Tony Farfalloni

Heerlijke Pindasaus

Een smaakvolle en romige pindasaus die perfect is als dip of bijgerecht bij Aziatische gerechten.

Voorbereiding: 5 min
Bereiding: 10 min
Gerecht
Gemiddeld
Heerlijke Pindasaus

Ingrediënten

4 personen
  • 200 gr.
    goede pindakaas of gemalen en geroosterde pinda's
  • 1 el
    citroensap
  • 2 el
    bruine basterdsuiker
  • 1 tl
    sambal badjak
  • 1 teen
    knoflook, geperst
  • 3 el
    zoete ketjap A
  • 1 el
    Kokoscrème (santen)
  • 5 el
    gekookt water
  • 1 stuks
    gember

Aan de slag

  1. 1

    Kook het water

  2. 2

    Rasp een beetje kokoscreme (santen) in een kom, schaal of pan (moet tegen kokend water kunnen).

  3. 3

    Voeg een beetje gerapste verse gember toe naar smaak.

  4. 4

    Doe de rest van de ingrediënten erbij in.

  5. 5

    Voeg 5 eetlepels va het gekookte, iets afgekoelde water toe en meng tot de saus de gewenste dikte heeft.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!