Heerlijke Quiche met Variaties
Een veelzijdige quiche die je kunt aanpassen met je favoriete groenten en vlees. Perfect voor een lunch of diner.
Ingrediënten
-
1 pakjehartige taart deeg
-
3 stuksuien
-
1 scheutjeolie of roomboter
-
450 gr.groenten en vlees naar keuze
-
300 gr.oude kaas
-
3 stukseieren
-
1 scheutjepaneermeel
-
naar smaakkruiden
Aan de slag
-
1
Vet een vorm van 24 cm in en bestuif met bloem. Bekleed met deeg en laat iets over de rand hangen.
-
2
Bak de uienringen glazig in olie of roomboter. Voeg de groenten toe en bak even mee. Indien spekjes worden gebruikt, bak deze eerst uit en gebruik het vet voor de uien.
-
3
Haal de pan van het vuur en voeg het vlees toe. Roer er snel de eidooiers door.
-
4
Klop de eiwitten met een beetje zout stijf in een vetvrije kom.
-
5
Rasp de kaas en roer deze door de vulling. Breng op smaak met kruiden en zout.
-
6
Als de vulling lauw is, spatel het eiwit erdoor en giet het mengsel op het deeg.
-
7
Maak de bovenkant vlak, strooi er wat kaas over en voeg een beetje slagroom toe.
-
8
Bak de quiche ongeveer 25 minuten in een oven op 190 graden Celsius.
Reacties
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in