Heerlijke Scones
Geniet van deze klassieke scones, perfect voor bij de thee. Ze zijn eenvoudig te maken en heerlijk luchtig.
Ingrediënten
-
175 gr.witbroodmix
-
175 gr.zelfrijzend bakmeel
-
1 tlbakpoeder
-
2 gr.zout
-
50 gr.boter
-
50 gr.suiker
-
140 mllauwe melk
-
1 stuksei
-
60 gr.noten of rozijnen
Aan de slag
-
1
Zeef de bloem, broodmix, bakpoeder en zout in een kom.
-
2
Snijd de boter in kleine stukjes en voeg toe aan de kom.
-
3
Voeg de overige ingrediënten toe en kneed snel tot een soepel deeg.
-
4
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak tot een dikte van 1 cm.
-
5
Steek rondjes uit het deeg en leg de scones op een beboterde bakplaat.
-
6
Bestrijk de scones met koffiemelk en bestrooi met poedersuiker.
-
7
Dek af met folie en laat rijzen tot anderhalf keer de hoogte.
-
8
Verwarm de heteluchtoven voor op 190 graden en bak de scones in 15-20 minuten goudbruin.
Reacties
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in