Heerlijke Tagine Stoofschotel
Een smaakvolle stoofschotel bereid in een tagine, met malse lamsbout en een heerlijke mix van kruiden en groenten. Perfect voor een gezellige maaltijd met vrienden of familie.
Ingrediënten
-
1000 gr.lamsbout zonder bot
-
naar smaakzout
-
naar smaakpeper
-
2 elolijfolie
-
2 teenknoflook
-
1 stuksrode ui
-
1 stuksaubergine
-
1 stukscourgette
-
4 stukstomaten
-
1 tlgemalen komijn
-
0.5 tlgemalen gember
-
0.5 tlkurkuma
-
1 tlRas-el-Hanoud
-
350 mlwater
-
1 stukscitroen
-
0.5 boskoriander
-
0.5 bosplatte peterselie
-
1 elgeroosterd sesamzaad
Aan de slag
-
1
Verwarm de tagine en kruid het vlees met zout en peper. Braad het aan in de olijfolie.
-
2
Voeg de knoflook, ui en droge kruiden toe. Roer even door en bak mee tot het begint te geuren. Blus af met water.
-
3
Laat het geheel ongeveer 90 minuten stoven op laag vuur en roer af en toe.
-
4
Snijd de aubergine en courgette in stukken. Voeg deze samen met de tomaat en citroenrasp de laatste 10 minuten toe.
-
5
Snijd de koriander en peterselie fijn. Rooster de sesamzaadjes.
-
6
Schep het vlees op en garneer met de groene kruiden en sesamzaadjes. Serveer met couscous of tabouleh.
Reacties
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in