Skip to content
Tony Farfalloni Een recept van Tony Farfalloni

Heerlijke Tagine Stoofschotel

Een smaakvolle stoofschotel bereid in een tagine, met malse lamsbout en een heerlijke mix van kruiden en groenten. Perfect voor een gezellige maaltijd met vrienden of familie.

Voorbereiding: 20 min
Bereiding: 100 min
Stoofpot
Gemiddeld
Stoven
Heerlijke Tagine Stoofschotel

Ingrediënten

6 personen
  • 1000 gr.
    lamsbout zonder bot
  • naar smaak
    zout
  • naar smaak
    peper
  • 2 el
    olijfolie
  • 2 teen
    knoflook
  • 1 stuks
    rode ui
  • 1 stuks
    aubergine
  • 1 stuks
    courgette
  • 4 stuks
    tomaten
  • 1 tl
    gemalen komijn
  • 0.5 tl
    gemalen gember
  • 0.5 tl
    kurkuma
  • 1 tl
    Ras-el-Hanoud
  • 350 ml
    water
  • 1 stuks
    citroen
  • 0.5 bos
    koriander
  • 0.5 bos
    platte peterselie
  • 1 el
    geroosterd sesamzaad

Aan de slag

  1. 1

    Verwarm de tagine en kruid het vlees met zout en peper. Braad het aan in de olijfolie.

  2. 2

    Voeg de knoflook, ui en droge kruiden toe. Roer even door en bak mee tot het begint te geuren. Blus af met water.

  3. 3

    Laat het geheel ongeveer 90 minuten stoven op laag vuur en roer af en toe.

  4. 4

    Snijd de aubergine en courgette in stukken. Voeg deze samen met de tomaat en citroenrasp de laatste 10 minuten toe.

  5. 5

    Snijd de koriander en peterselie fijn. Rooster de sesamzaadjes.

  6. 6

    Schep het vlees op en garneer met de groene kruiden en sesamzaadjes. Serveer met couscous of tabouleh.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!