Heerlijke Teriyaki Marinade
Een smaakvolle Japanse marinade saus die perfect is voor het marineren van vlees. De combinatie van mirin, sake, sojasaus, bruine suiker, gember en knoflook zorgt voor een rijke en glanzende afwerking.
Ingrediënten
-
100 mlmirin (zoete rijstwijn)
-
1 elsake
-
50 mlJapanse sojasaus
-
2 elbruine suiker
-
1 tlgeraspte verse gember
-
2 teengesnipperde knoflook
-
1 elgeroosterde sesamzaadjes
-
1 stengeldun gesneden bosui
Aan de slag
-
1
Meng alle ingrediënten in een kom.
-
2
Marineer het vlees minimaal 4 uur in de saus.
-
3
Gril of bak het vlees en bedruip het regelmatig met de marinade.
-
4
Garneer na het grillen met bosui en sesamzaadjes.
Reacties
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in