Heerlijke Tomatenchutney
Een smaakvolle tomatenchutney met een pittige twist van gember en rode peper, perfect als bijgerecht of smaakmaker.
Ingrediënten
-
1000 gr.tomaten
-
500 gr.ui
-
2 teenknoflook
-
2 blaadjeslaurier
-
2 cmverse gemberwortel
-
1 stuksrode peper
-
3 tlzout
-
400 gr.suiker
-
80 mlazijn
Aan de slag
-
1
Snijd de tomaten, uien, knoflook, gember en rode peper fijn.
-
2
Kook de tomaten, uien, knoflook, gember, rode peper, laurierblaadjes en 2 theelepels zout op matig/laag vuur gedurende 1 uur tot een dikke massa ontstaat.
-
3
Voeg de azijn en suiker toe en laat nog een half uur pruttelen.
-
4
Breng op smaak met extra zout indien nodig.
-
5
Giet de hete chutney in brandschone potten en sluit af. Zorg ervoor dat de rand schoon blijft.
Reacties
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in