Skip to content
Tony Farfalloni Een recept van Tony Farfalloni

Heerlijke Tomatenchutney

Een smaakvolle tomatenchutney met een pittige twist van gember en rode peper, perfect als bijgerecht of smaakmaker.

Voorbereiding: 15 min
Bereiding: 90 min
Saus/dressing
Makkelijk
Koken, Stoven
Heerlijke Tomatenchutney

Ingrediënten

4 personen
  • 1000 gr.
    tomaten
  • 500 gr.
    ui
  • 2 teen
    knoflook
  • 2 blaadjes
    laurier
  • 2 cm
    verse gemberwortel
  • 1 stuks
    rode peper
  • 3 tl
    zout
  • 400 gr.
    suiker
  • 80 ml
    azijn

Aan de slag

  1. 1

    Snijd de tomaten, uien, knoflook, gember en rode peper fijn.

  2. 2

    Kook de tomaten, uien, knoflook, gember, rode peper, laurierblaadjes en 2 theelepels zout op matig/laag vuur gedurende 1 uur tot een dikke massa ontstaat.

  3. 3

    Voeg de azijn en suiker toe en laat nog een half uur pruttelen.

  4. 4

    Breng op smaak met extra zout indien nodig.

  5. 5

    Giet de hete chutney in brandschone potten en sluit af. Zorg ervoor dat de rand schoon blijft.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!