Skip to content
Tony Farfalloni Een recept van Tony Farfalloni

Heerlijke Zelfgemaakte Marsepein

Maak je eigen marsepein met amandelen, poedersuiker en een vleugje oranjebloesemwater. Perfect voor het decoreren van taarten of als zoete lekkernij.

Voorbereiding: 15 min
Gebak
Makkelijk
Heerlijke Zelfgemaakte Marsepein

Ingrediënten

4 personen
  • 350 gr.
    blanke amandelen
  • 500 gr.
    poedersuiker
  • 1 stuks
    eiwit
  • 2.5 tl
    oranjebloesemwater

Aan de slag

  1. 1

    Maal de amandelen heel fijn met een keukenmachine of foodprocessor.

  2. 2

    Voeg geleidelijk de poedersuiker, eiwit en oranjebloesemwater toe en meng tot een vaste massa ontstaat.

  3. 3

    Verpak de marsepein in folie en laat 2-3 uur opstijven in de koelkast.

  4. 4

    Kleur de marsepein indien gewenst met bietensap, wortelsap of reine-claude siroop.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!