Skip to content
Davey Bosch Een recept van Davey Bosch

Hertenbiefstuk met kastanjechampignons en bloemkoolpuree

Dit gerecht combineert de rijke smaak van hertenbiefstuk met de romige bloemkoolpuree en krokante roseval aardappels. De spruitenpuree voegt een heerlijke diepte toe aan de maaltijd. Perfect voor een feestelijk diner!

Voorbereiding: 20 min
Bereiding: 30 min
Puree
Gemiddeld
Bakken, Koken
Hertenbiefstuk met kastanjechampignons en bloemkoolpuree

Ingrediënten

4 personen
  • 500 gr.
    hertenbiefstuk
  • 1 stuks
    kastanjechampignons
  • 1 el
    olijfolie
  • 2 el
    bakboter
  • 1 stuks
    bloemkool
  • 3 el
    augurkenvocht
  • 1 el
    witte truffelolie
  • 25 gr.
    roomboter
  • 600 gr.
    roseval aardappels
  • 2 el
    olijfolie
  • 1 el
    rozemarijn
  • 1 el
    tijm
  • 400 gr.
    spruiten
  • 2 el
    olijfolie met sinaasappel
  • 1 el
    knoflookpoeder
  • 1 el
    salie
  • 20 gr.
    roomboter
  • 2 el
    arachideolie

Aan de slag

  1. 1

    Halveer de rosevalaardappels.

  2. 2

    Snijd de bloemkool in roosjes en maak de spruiten schoon.

  3. 3

    Kook de roseval, bloemkool en spruiten elk apart in ruim gezouten water, ongeveer 7 minuten.

  4. 4

    Giet af en laat even uitdampen.

  5. 5

    Doe de bloemkool in een maatbeker.

  6. 6

    Voeg de truffelolie, het augurkenvocht en de roomboter toe.

  7. 7

    Pureer tot een gladde, romige massa.

  8. 8

    Breng op smaak met witte peper, zeezout en eventueel wat nootmuskaat.

  9. 9

    Bak de spruiten kort in olijfolie met sinaasappel tot ze licht goudbruin zijn.

  10. 10

    Voeg de boter, arachideolie, knoflookpoeder en salie toe.

  11. 11

    Pureer alles tot een smeuïge puree.

  12. 12

    Breng op smaak met peper en zout.

  13. 13

    Meng de rosevalaardapps met olijfolie, rozemarijn, tijm, peper en zout.

  14. 14

    Verdeel over een bakplaat met bakpapier.

  15. 15

    Rooster 10 minuten op 170°C tot ze goudbruin en krokant zijn.

  16. 16

    Verhit olijfolie en bakboter in een koekenpan.

  17. 17

    Bestrooi de hertenbiefstuk met zout en peper.

  18. 18

    Bak de biefstuk aan beide kanten 1,5 minuut voor een mooi rosé resultaat.

  19. 19

    Voeg de kastanjechampignons toe en bak nog 2 minuten mee in de jus.

  20. 20

    Laat het vlees eventueel even rusten onder aluminiumfolie.

  21. 21

    Schep een mooie dot bloemkoolpuree en spruitenpuree op elk bord.

  22. 22

    Leg de hertenbiefstuk erbij en verdeel de champignons en jus erover.

  23. 23

    Serveer met de krokante roseval aardappeltjes.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!