Het Lekkerste Knoflookbrood Ever
Dit knoflookbrood is een heerlijk borrelbrood dat gemakkelijk te maken is. Met een combinatie van bloem, knoflook, en kruiden, is het perfect om te delen. Het deeg rijst mooi en het resultaat is een smaakvol en luchtig brood dat je niet wilt missen.
Ingrediënten
-
450 gr.bloem
-
5 gr.suiker
-
5 gr.gist
-
250 mlwarm water
-
5 gr.zout
-
25 mlolijfolie of zonnebloemolie
-
50 mlolijfolie voor topping
-
3 stuksteentjes knoflook
-
3 gr.zout voor topping
-
15 gr.peterselie
-
20 gr.parmezaanse kaas
Aan de slag
-
1
Meng de bloem, suiker en gist in een kom.
-
2
Voeg het zout, warm water en olie toe.
-
3
Kneed het deeg met een standmixer op lage snelheid tot het stuiven stopt.
-
4
Verhoog de snelheid en kneed het deeg tot het soepel is.
-
5
Haal het deeg uit de kom en kneed het op een licht bestoven ondergrond.
-
6
Laat het deeg in een geoliede kom rijzen, afgedekt met vershoudfolie, voor minimaal 30 minuten.
-
7
Stort het gerezen deeg op de werkbank en kneed het lucht eruit.
-
8
Druk de bal plat en rol het uit tot een ronde vorm.
-
9
Leg het deeg op bakpapier op de bakplaat en dek het af met vershoudfolie voor 15 minuten.
-
10
Meng de ingrediënten voor de topping goed door elkaar.
-
11
Maak met een deegschraper of mes een patroon in het deeg.
-
12
Bestrijk het deeg met de topping.
-
13
Bak het brood in de oven op 180 graden voor 25 minuten.
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in