Skip to content
Davey Bosch Een recept van Davey Bosch

Homemade Mango Chutney

Een tropisch smaakbommetje dat elk gerecht naar een hoger level tilt. Zoet, pittig en kruidig — heerlijk bij rijst, kip of wraps.

Voorbereiding: 10 min
Bereiding: 15 min
Saus/dressing
Makkelijk
Bakken
Homemade Mango Chutney

Ingrediënten

4 personen
  • 2 stuks
    rijpe mango’s
  • 1 stuks
    rode peper
  • 1 stuks
    gele peper
  • 1 stuks
    rode madame jeanette
  • 1 stuks
    witte ui
  • 1 stuks
    gewone ui
  • 2 tl
    pindaolie
  • 1 tl
    Babel kruidenmix
  • 1 tl
    massala
  • 1 tl
    kaneel
  • 1 snufje
    zout
  • 1 snufje
    zwarte peper
  • 1 tl
    Sweet Apple Nicks rubs & spices

Aan de slag

  1. 1

    Schil de mango’s, snijd ze in stukjes en pureer tot een gladde mango-puree. Zet even apart.

  2. 2

    Snijd de uien en pepers grof en maal ze vervolgens fijn in de keukenmachine.

  3. 3

    Verhit de pindaolie in een pan en fruit het ui-pepermengsel kort tot de ui glazig is.

  4. 4

    Voeg de Babel kruidenmix, massala, kaneel, zout, peper en Sweet Apple Nicks rubs & spices toe. Bak nog 1 minuutje mee zodat de smaken goed vrijkomen.

  5. 5

    Roer de mango-puree erdoor en laat het geheel ongeveer 5 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur.

  6. 6

    Laat afkoelen en bewaar in een goed afgesloten potje in de koelkast.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!