Houtduifpaté met Jeneverbessen
Een verfijnde paté van houtduiffilet en varkensschouder, gemarineerd in rode port en op smaak gebracht met jeneverbessen. Perfect te combineren met een glas Pinot Blanc en een frisse salade.
Ingrediënten
-
400 gr.houtduiffilet
-
250 gr.varkensschouder
-
200 gr.vers vet spek
-
100 gr.kippenlever of duivenlever
-
2 stukssjalot
-
2 teenknoflook
-
0.5 elverse tijmblaadjes
-
300 mlrode port
-
100 mlduiven- of kippenfond
-
200 mlduiven- of kalfsfond
-
50 gr.ontbijtspek
-
10 gr.boter
-
2 eljeneverbes
-
100 mlslagroom
-
200 gr.vers vet spek in plakjes
-
naar smaakzout en peper
Aan de slag
-
1
Snijd de houtduiffilet, varkensschouder en het vet spek in stukjes en laat een nacht marineren in een mengsel van sjalot, knoflook, tijm, zout, peper en rode port.
-
2
Zeef het vlees uit de marinade en maal het fijn in een keukenmachine.
-
3
Kook de kippenlever in de duivenfond, laat afkoelen en snijd de lever fijn.
-
4
Fruit de reepjes ontbijtspek in de boter, blus af met de overgebleven marinade en voeg de duiven- of kalfsfond toe. Laat inkoken tot het dik en stroperig is, zeef en laat afkoelen.
-
5
Meng de afgekoelde massa met de gemalen vleesmassa, de kippenlever, jeneverbessen, slagroom, zout en peper.
-
6
Bekleed een terrine met plakjes vet spek, zodat een deel over de rand hangt. Vul de vorm met de vleesmassa, druk goed aan, dek af met het overhangende spek en sluit af.
-
7
Verwarm de oven voor op 140 graden. Plaats de terrine au-bain-marie in de oven gedurende 60 minuten.
-
8
Laat de paté een nacht afkoelen, stort deze en snijd in plakken. Serveer met een pinot blanc uit de Elzas, bieten/rode ui marmelade of cranberry gelei en een groene salade.
Reacties
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in