Skip to content
Tony Farfalloni Een recept van Tony Farfalloni

Indonesische Soto Kraton

Een heerlijke Indonesische soep met een rijke smaak van kruiden en kokosmelk, geserveerd met spinazie, maïskorrels en kreeft of garnalen.

Voorbereiding: 20 min
Bereiding: 30 min
Soep
Gemiddeld
Koken
Indonesische Soto Kraton

Ingrediënten

8 personen
  • 1 liter
    water
  • 6 blaadjes
    salaam
  • 1 stuks
    laoswortel, gekneusd
  • 4 teen
    knoflook
  • 2 stuks
    ui
  • 1 stuks
    trassie
  • 2 el
    gemaen ketoembar
  • 1 cm
    kencurwortel
  • 1 handje
    kemirinoten
  • 1 blik
    kokosmelk
  • naar smaak
    zout
  • naar smaak
    suiker
  • 200 gr.
    spinazie, gewassen
  • 8 el
    maiskorrels
  • 4 stuks
    gekookte kreeften, gehalveerd
  • 3 stuks
    grote gekookte garnalen per persoon

Aan de slag

  1. 1

    Zet het water op met het salaamblad en de laos, breng aan de kook en laat een half uur trekken op laag vuur.

  2. 2

    Maal in een blender de knoflook, ui, trassie, ketoembar, kencur en kemirinoten tot een pasta en voeg deze toe aan het kokende water.

  3. 3

    Voeg de kokosmelk toe en zeef de soep.

  4. 4

    Leg in ieder bord een handvol spinazie, 1 eetlepel maïskorrels, een halve kreeft of de garnalen.

  5. 5

    Schenk de kokende soep erover en serveer direct.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!