Indonesische Soto Kraton
Een heerlijke Indonesische soep met een rijke smaak van kruiden en kokosmelk, geserveerd met spinazie, maïskorrels en kreeft of garnalen.
Ingrediënten
-
1 literwater
-
6 blaadjessalaam
-
1 stukslaoswortel, gekneusd
-
4 teenknoflook
-
2 stuksui
-
1 stukstrassie
-
2 elgemaen ketoembar
-
1 cmkencurwortel
-
1 handjekemirinoten
-
1 blikkokosmelk
-
naar smaakzout
-
naar smaaksuiker
-
200 gr.spinazie, gewassen
-
8 elmaiskorrels
-
4 stuksgekookte kreeften, gehalveerd
-
3 stuksgrote gekookte garnalen per persoon
Aan de slag
-
1
Zet het water op met het salaamblad en de laos, breng aan de kook en laat een half uur trekken op laag vuur.
-
2
Maal in een blender de knoflook, ui, trassie, ketoembar, kencur en kemirinoten tot een pasta en voeg deze toe aan het kokende water.
-
3
Voeg de kokosmelk toe en zeef de soep.
-
4
Leg in ieder bord een handvol spinazie, 1 eetlepel maïskorrels, een halve kreeft of de garnalen.
-
5
Schenk de kokende soep erover en serveer direct.
Reacties
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in