Jambalaya
Jambalaya is een heerlijk Creools/Cajun gerecht uit Louisiana, afgeleid van de Spaanse paella. Dit gerecht zit vol met smaakvolle ingrediënten zoals kippendij, spek, groenten en kruiden. Het is een perfect gerecht voor een gezellige maaltijd met het gezin.
Ingrediënten
-
450 gr.kippendijreepjes
-
100 gr.spekblokjes
-
2 stuksrode uien
-
2 stuksteentjes knoflook
-
1 stukszoete puntpaprika
-
400 gr.sperziebonen
-
6 tlpaprikapoeder
-
2 tlkomijnzaad
-
2 tlgemalen koriander
-
2 tlkaneelpoeder
-
1 stukstomatenpuree
-
300 gr.witte rijst
-
1 handjebladpeterselie
-
1200 mlgroentebouillon
-
2 tlsambal oelek
-
2 tlwitte wijnazijn
-
1 scheutjezonnebloemolie
Aan de slag
-
1
Zorg dat alles gesneden en afgemeten klaar staat en maak de bouillon.
-
2
Verhit wat olie in een hapjespan en fruit de ui en de knoflook.
-
3
Voeg de droge kruiden (paprikapoeder, komijn, koriander en kaneel) toe en bak dit een minuut mee.
-
4
Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee om te ontzuren.
-
5
Voeg de sperziebonen en de paprika toe en bak dit 3 minuten op halfhoog vuur.
-
6
Voeg de rijst toe, schep om en voeg de bouillon en witte wijnazijn in één keer toe.
-
7
Breng het aan de kook, zet het vuur lager en leg de deksel op de pan.
-
8
Kook de rijst 17 tot 20 minuten, roer af en toe en voeg indien nodig extra bouillon of water toe.
-
9
Verhit ondertussen wat olie in een koekenpan en bak de spekjes uit.
-
10
Voeg de kip toe en bak dit in ongeveer 6 minuten gaar, voeg na 3 minuten de sambal toe.
-
11
Zodra de rijst gaar is, voeg de kip en spekjes toe en roer goed door.
-
12
Strooi de peterselie eroverheen en serveer.
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in