Skip to content
Lucia Boer Een recept van Lucia Boer

Kabeljauw met Parmezaan en Panko

Heerlijke malse kabeljauw met een knapperige, goudbruin korstje van parmezaan en panko. Dit gerecht is perfect voor een smakelijke maaltijd en kan geserveerd worden met gegrilde groenten, salade, aardappelpuree of rijst.

Voorbereiding: 10 min
Bereiding: 15 min
Ovenschotel
Makkelijk
Eiwitrijk/Proteïne, Koolhydraatarm
Bakken, Oven
Kabeljauw met Parmezaan en Panko

Ingrediënten

2 personen
  • 300 gr.
    kabeljauwfilets
  • 30 gr.
    geraspte parmezaanse kaas
  • 20 gr.
    paneermeel
  • 2 el
    gesmolten boter
  • 1 el
    mosterd
  • 1 stuks
    teentje knoflook
  • 1 handje
    verse bladpeterselie
  • 1 stuks
    zout
  • 1 stuks
    peper
  • 1 stuks
    citroensap

Aan de slag

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. 2

    Leg de kabeljauwfilets op een met bakpapier beklede bakplaat.

  3. 3

    Dep de filets goed droog met keukenpapier en kruid licht met zout en peper.

  4. 4

    Meng in een kleine kom de geraspte parmezaan, paneermeel, gehakte knoflook en verse peterselie.

  5. 5

    Voeg de gesmolten boter en mosterd toe. Roer goed door tot een dikke, gelijkmatige pasta.

  6. 6

    Bedek elke filet royaal met het parmezaan-paneermeel mengsel en druk het een beetje aan zodat het goed hecht aan de vis.

  7. 7

    Bak de kabeljauwfilets 12-15 minuten in de oven, tot de korst goudbruin en knapperig is en de vis gaar is.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!