Kabeljauw met Parmezaan en Panko
Heerlijke malse kabeljauw met een knapperige, goudbruin korstje van parmezaan en panko. Dit gerecht is perfect voor een smakelijke maaltijd en kan geserveerd worden met gegrilde groenten, salade, aardappelpuree of rijst.
Ingrediënten
-
300 gr.kabeljauwfilets
-
30 gr.geraspte parmezaanse kaas
-
20 gr.paneermeel
-
2 elgesmolten boter
-
1 elmosterd
-
1 stuksteentje knoflook
-
1 handjeverse bladpeterselie
-
1 stukszout
-
1 stukspeper
-
1 stukscitroensap
Aan de slag
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
2
Leg de kabeljauwfilets op een met bakpapier beklede bakplaat.
-
3
Dep de filets goed droog met keukenpapier en kruid licht met zout en peper.
-
4
Meng in een kleine kom de geraspte parmezaan, paneermeel, gehakte knoflook en verse peterselie.
-
5
Voeg de gesmolten boter en mosterd toe. Roer goed door tot een dikke, gelijkmatige pasta.
-
6
Bedek elke filet royaal met het parmezaan-paneermeel mengsel en druk het een beetje aan zodat het goed hecht aan de vis.
-
7
Bak de kabeljauwfilets 12-15 minuten in de oven, tot de korst goudbruin en knapperig is en de vis gaar is.
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in