Kimchi Fried Rice met Gamba’s🍚🦐🫛🌶️
Deze Kimchi Fried Rice met gamba's is een smaakvol gerecht waarin gefermenteerde kimchi een heerlijke diepte toevoegt. De combinatie van gamba's, groenten en rijst maakt het een perfect gerecht voor een snelle maaltijd. Het gebruik van gochujang voegt een pittige kick toe, terwijl sesamolie een nootachtige smaak geeft. Een ideaal recept voor liefhebbers van Aziatische smaken.
Ingrediënten
-
300 gr.rijst
-
3 tlgochujang
-
160 gr.kimchi
-
450 gr.diepvries tuinerwten
-
1 stukspuntpaprika
-
450 gr.gamba's
-
2 elsesamolie
-
5 elsoya saus
-
6 stuksbosuitjes
-
2 teenknoflook
-
1 stuksgele ui
-
4 stukseieren
Aan de slag
-
1
Kook de rijst en laat deze afkoelen.
-
2
Verhit sesamolie en fruit de knoflook en ui.
-
3
Voeg de kimchi en 2 theelepels gochujang toe.
-
4
Snijd de puntpaprika in blokjes en de bosui in ringetjes, voeg deze toe aan de pan.
-
5
Voeg de doperwten toe en schuif de groenten opzij.
-
6
Voeg de eieren toe en roer tot een roerei.
-
7
Voeg de rijst toe aan de groenten.
-
8
Bak de gamba's in een aparte pan met sesamolie, een theelepel gochujang en breng op smaak met gembersiroop.
-
9
Breng de rijst op smaak met sesamolie en soya saus.
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in