Skip to content
Jente Een recept van Jente

Kimchi Fried Rice met Gamba’s🍚🦐🫛🌶️

Deze Kimchi Fried Rice met gamba's is een smaakvol gerecht waarin gefermenteerde kimchi een heerlijke diepte toevoegt. De combinatie van gamba's, groenten en rijst maakt het een perfect gerecht voor een snelle maaltijd. Het gebruik van gochujang voegt een pittige kick toe, terwijl sesamolie een nootachtige smaak geeft. Een ideaal recept voor liefhebbers van Aziatische smaken.

Voorbereiding: 5 min
Bereiding: 20 min
Bowl, Rijst
Makkelijk
Eiwitrijk/Proteïne
Bakken, Koken
Kimchi Fried Rice met Gamba’s🍚🦐🫛🌶️

Ingrediënten

4 personen
  • 300 gr.
    rijst
  • 3 tl
    gochujang
  • 160 gr.
    kimchi
  • 450 gr.
    diepvries tuinerwten
  • 1 stuks
    puntpaprika
  • 450 gr.
    gamba's
  • 2 el
    sesamolie
  • 5 el
    soya saus
  • 6 stuks
    bosuitjes
  • 2 teen
    knoflook
  • 1 stuks
    gele ui
  • 4 stuks
    eieren

Aan de slag

  1. 1

    Kook de rijst en laat deze afkoelen.

  2. 2

    Verhit sesamolie en fruit de knoflook en ui.

  3. 3

    Voeg de kimchi en 2 theelepels gochujang toe.

  4. 4

    Snijd de puntpaprika in blokjes en de bosui in ringetjes, voeg deze toe aan de pan.

  5. 5

    Voeg de doperwten toe en schuif de groenten opzij.

  6. 6

    Voeg de eieren toe en roer tot een roerei.

  7. 7

    Voeg de rijst toe aan de groenten.

  8. 8

    Bak de gamba's in een aparte pan met sesamolie, een theelepel gochujang en breng op smaak met gembersiroop.

  9. 9

    Breng de rijst op smaak met sesamolie en soya saus.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!