Skip to content
Karen Een recept van Karen

Kip Kerrie met Rijst

Een pittig en smaakvol gerecht van kip met een romige kerriesaus, geserveerd met rijst en groenten. Perfect voor een doordeweekse maaltijd, met een optie voor een zoete aanvulling zoals ananas.

Voorbereiding: 15 min
Bereiding: 30 min
Curry
Gemiddeld
Bakken, Koken
Kip Kerrie met Rijst

Ingrediënten

4 personen
  • 1 stuks
    rode peper
  • 4 stuks
    teentjes knoflook
  • 1 stuks
    grote rode ui
  • 1.5 el
    kerriepoeder
  • 1 el
    garam masala
  • 2 tl
    kurkuma
  • 1 tl
    komijnpoeder
  • 1 tl
    kardemonpoeder
  • 1 tl
    uienpoeder
  • 2 tl
    suiker
  • 250 ml
    slagroom of kookroom
  • 500 gr.
    kipfilet
  • 1 stuks
    rode of oranje paprika
  • 150 gr.
    diepvries doperwten
  • 250 gr.
    kastanje champignons
  • 2 stuks
    bosuitjes
  • 1 stuks
    Maggiblokje (optioneel)
  • naar smaak
    peper en zout
  • 1 el
    olijfolie
  • naar behoefte
    witte rijst

Aan de slag

  1. 1

    Verhit olijfolie in een pan en fruit de gesneden uien met de rode peper en 2 teentjes knoflook op middelhoog vuur.

  2. 2

    Voeg alle droge kruiden toe zodra de uien beginnen te bruinen en bak dit 1 minuut mee.

  3. 3

    Voeg de slagroom of kookroom toe en breng het zachtjes aan de kook, laat dit 3 minuten zachtjes koken.

  4. 4

    Kruid de kip met peper en zout en bak deze bruin in een andere pan met olijfolie op hoog vuur.

  5. 5

    Voeg de groenten en de overgebleven knoflook toe en bak dit 2-3 minuten mee tot het gaar is.

  6. 6

    Voeg de saus en de doperwten toe, verwarm alles nog 2 minuten door.

  7. 7

    Kook ondertussen de rijst zodat alles tegelijk klaar is.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!