Kip Kerrie met Rijst
Een pittig en smaakvol gerecht van kip met een romige kerriesaus, geserveerd met rijst en groenten. Perfect voor een doordeweekse maaltijd, met een optie voor een zoete aanvulling zoals ananas.
Ingrediënten
-
1 stuksrode peper
-
4 stuksteentjes knoflook
-
1 stuksgrote rode ui
-
1.5 elkerriepoeder
-
1 elgaram masala
-
2 tlkurkuma
-
1 tlkomijnpoeder
-
1 tlkardemonpoeder
-
1 tluienpoeder
-
2 tlsuiker
-
250 mlslagroom of kookroom
-
500 gr.kipfilet
-
1 stuksrode of oranje paprika
-
150 gr.diepvries doperwten
-
250 gr.kastanje champignons
-
2 stuksbosuitjes
-
1 stuksMaggiblokje (optioneel)
-
naar smaakpeper en zout
-
1 elolijfolie
-
naar behoeftewitte rijst
Aan de slag
-
1
Verhit olijfolie in een pan en fruit de gesneden uien met de rode peper en 2 teentjes knoflook op middelhoog vuur.
-
2
Voeg alle droge kruiden toe zodra de uien beginnen te bruinen en bak dit 1 minuut mee.
-
3
Voeg de slagroom of kookroom toe en breng het zachtjes aan de kook, laat dit 3 minuten zachtjes koken.
-
4
Kruid de kip met peper en zout en bak deze bruin in een andere pan met olijfolie op hoog vuur.
-
5
Voeg de groenten en de overgebleven knoflook toe en bak dit 2-3 minuten mee tot het gaar is.
-
6
Voeg de saus en de doperwten toe, verwarm alles nog 2 minuten door.
-
7
Kook ondertussen de rijst zodat alles tegelijk klaar is.
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in