Skip to content
Jente Een recept van Jente

Kip Ketjap met Groente en Rijst🫑🍚🌶️🍳

Dit snelle en voedzame recept voor Kip Ketjap met Groente en Rijst is perfect voor een doordeweekse maaltijd. Binnen 10 minuten staat het op tafel, met een lekker gebakken eitje en sambal als topping. Een heerlijke combinatie van smaken en texturen, ideaal voor liefhebbers van Aziatische gerechten.

Voorbereiding: 10 min
Bereiding: 10 min
Bowl, Rijst
Makkelijk
Eiwitrijk/Proteïne
Bakken, Koken
Kip Ketjap met Groente en Rijst🫑🍚🌶️🍳

Ingrediënten

2 personen
  • 200 gr.
    kipfiletblokjes
  • 1 teen
    knoflook
  • 400 gr.
    AH Thaise wokgroente
  • 75 gr.
    zoet zure augurken
  • 150 gr.
    basmati rijst
  • 2 stuks
    eieren
  • 1 el
    ketjap
  • 1 el
    sambal
  • 1 handje
    kroepoek

Aan de slag

  1. 1

    Kook de rijst volgens de verpakking en snijd de knoflook.

  2. 2

    Bak de knoflook met wat olie in een pan en voeg de kipfiletblokjes toe met wat kip kruiden en een eetlepel ketjap.

  3. 3

    Voeg de Thaise groente toe als de kipfilet nog niet volledig gaar is, samen met een scheut ketjap.

  4. 4

    Bak de eieren en snijd de augurkjes.

  5. 5

    Voeg de rijst toe aan het kip-groente mengsel met nog wat ketjap naar smaak.

  6. 6

    Serveer op een bord en top met het gebakken eitje, de augurkjes en sambal naar smaak. Serveer eventueel met kroepoek.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!