Kip Tandoori🍚🥒🫛🍛
Een gezonde en smaakvolle versie van kip tandoori, ideaal voor een makkelijke maaltijd. Laat de kip marineren voor de beste smaak en serveer met rijst, sperziebonen en een frisse komkommersaus.
Ingrediënten
-
400 gr.kipfilet
-
300 gr.sperziebonen
-
225 gr.rijst
-
0.5 stukskomkommer
-
400 gr.kwark of yoghurt
-
2 stuksteentjes knoflook
-
1 stuksui
-
2 elpaprikapoeder
-
1 elkerriepoeder
-
1 elkoriander
-
1 elkomijn
-
1 snufjekaneel
-
naar smaakpeper
-
naar smaakzout
-
naar smaakchilivlokken
-
1 handjeverse platte peterselie
Aan de slag
-
1
Snijd de ui en knoflook en doe deze in een bak waar je de kip in gaat marineren.
-
2
Gebruik 300 gram van de kwark en alle kruiden (behalve de peterselie) om de kip te marineren.
-
3
Wanneer je bijna wilt gaan eten, kook je de rijst en sperziebonen, en snijd je 1/4 van de komkommer klein. Hak ook de peterselie fijn.
-
4
Maak een frisse saus met nog 100 gram kwark, de komkommer, fijngehakte peterselie en peper en zout.
-
5
Bak de kip tot deze gaar en mals is.
-
6
Serveer de kip tandoori met de rijst, sperziebonen, de frisse komkommersaus, en nog wat stukjes komkommer en peterselie.
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in