Skip to content
Jente Een recept van Jente

Kip Tandoori🍚🥒🫛🍛

Een gezonde en smaakvolle versie van kip tandoori, ideaal voor een makkelijke maaltijd. Laat de kip marineren voor de beste smaak en serveer met rijst, sperziebonen en een frisse komkommersaus.

Voorbereiding: 15 min
Bereiding: 30 min
Bowl, Rijst
Makkelijk
Eiwitrijk/Proteïne, Fitfood
Bakken, Koken
Kip Tandoori🍚🥒🫛🍛

Ingrediënten

3 personen
  • 400 gr.
    kipfilet
  • 300 gr.
    sperziebonen
  • 225 gr.
    rijst
  • 0.5 stuks
    komkommer
  • 400 gr.
    kwark of yoghurt
  • 2 stuks
    teentjes knoflook
  • 1 stuks
    ui
  • 2 el
    paprikapoeder
  • 1 el
    kerriepoeder
  • 1 el
    koriander
  • 1 el
    komijn
  • 1 snufje
    kaneel
  • naar smaak
    peper
  • naar smaak
    zout
  • naar smaak
    chilivlokken
  • 1 handje
    verse platte peterselie

Aan de slag

  1. 1

    Snijd de ui en knoflook en doe deze in een bak waar je de kip in gaat marineren.

  2. 2

    Gebruik 300 gram van de kwark en alle kruiden (behalve de peterselie) om de kip te marineren.

  3. 3

    Wanneer je bijna wilt gaan eten, kook je de rijst en sperziebonen, en snijd je 1/4 van de komkommer klein. Hak ook de peterselie fijn.

  4. 4

    Maak een frisse saus met nog 100 gram kwark, de komkommer, fijngehakte peterselie en peper en zout.

  5. 5

    Bak de kip tot deze gaar en mals is.

  6. 6

    Serveer de kip tandoori met de rijst, sperziebonen, de frisse komkommersaus, en nog wat stukjes komkommer en peterselie.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!