Kipnuggets Zonder Paneer
Deze glutenvrije kipnuggets zijn een hit bij kinderen en volwassenen. De krokante buitenkant van knabbelspek geeft een verrassend lekkere smaak en textuur. Perfect als snack of lichte maaltijd voor het hele gezin!
Ingrediënten
-
700 gr.kippen dij-filet
-
2 stukszakken knabbelspek (paprikasmaak)
-
1 stuksei
-
1 elkokosolie
Aan de slag
-
1
Snijd de kippen dij-filet in hapklare blokjes en doe ze in een mengkom.
-
2
Breek het ei boven de kom en meng het goed door de kip blokjes, zodat alle stukjes bedekt zijn.
-
3
Doe de twee zakken knabbelspek in een keukenmachine en hak ze fijn tot een soort grof ‘meel’.
-
4
Laat de met ei bedekte kip blokjes even uitlekken.
-
5
Neem een deel van de kip blokjes en leg ze in de kom met het gemalen knabbelspek. Meng voorzichtig tot alle kipstukjes goed bedekt zijn.
-
6
Herhaal dit in delen tot alle kip gepaneerd is.
-
7
Verhit een flinke lepel kokosolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
-
8
Bak de kipnuggets in porties bruin en krokant.
-
9
Leg de gebakken nuggets in een voorverwarmde oven van 175 graden Celsius om warm te houden.
-
10
Serveer de knapperige kipnuggets direct.
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in