Kipsaté Broodjes
Heerlijke kipsaté broodjes gemaakt van bladerdeeg, gevuld met een smakelijke kip-vulling en een rijke pindasaus. Perfect als snack of bijgerecht, deze broodjes zijn eenvoudig te maken en heerlijk om te delen.
Ingrediënten
-
10 stuksplakjes bladerdeeg
-
1 stukskipfilet
-
0.5 stukssjalot
-
100 gr.Calvé pindasaus
-
2 tlketjap manis
-
1 tlsushiazijn
-
1 snufjesuiker
-
1 snufjeknoflookpoeder
-
1 snufjegemberpoeder
-
1 snufjeserehpoeder
-
1 tlsambal manis
-
1 elsesamzaad
-
1 elnigellazaad
-
1 stuksei
Aan de slag
-
1
Laat het bladerdeeg ontdooien op het aanrecht, dit duurt ongeveer 10 tot 15 minuten.
-
2
Breng in een pannetje water aan de kook en doe de kipfilet erin. Zet het vuur uit en laat de kipfilet 15 minuten in het hete water garen.
-
3
Haal de kipfilet uit het water en snijd in kleine blokjes.
-
4
Fruit in een ander pannetje het sjalotje in een beetje olie.
-
5
Voeg de pindasaus, ketjap, sushiazijn, suiker, sambal, serehpoeder, knoflookpoeder, gemberpoeder en net zoveel water toe totdat je een dikke pindasaus krijgt.
-
6
Voeg de kip hieraan toe en roer het goed doorheen. Laat het vervolgens wat afkoelen.
-
7
Verwarm de oven voor op 200 graden.
-
8
Haal het vierkantje bladerdeeg los van het papier en leg het er weer op.
-
9
Leg een eetlepel van de kip-satévulling op het bladerdeeg en vouw het dubbel.
-
10
Druk de randen dicht met een vork.
-
11
Snijd 3 keer met een scherp mesje een sneetje in de bovenkant, zodat de hete lucht eruit kan ontsnappen.
-
12
Leg de broodjes op een met bakpapier bekleed bakblik.
-
13
Bestrijk de bovenkant met het losgeklopte ei en bestrooi met sesamzaadjes en nigellazaadjes.
-
14
Bak de broodjes in ongeveer 20 minuten af tot ze mooi bruin zijn.
-
15
Laat ze een beetje afkoelen voordat je erin hapt, want ze zijn heel erg heet.
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in