Skip to content
Tony Farfalloni Een recept van Tony Farfalloni

Klassieke Beurre Blanc Saus

Een romige Franse saus op basis van boter, perfect voor bij visgerechten.

Voorbereiding: 10 min
Bereiding: 20 min
Saus/dressing
Gemiddeld
Koken
Klassieke Beurre Blanc Saus

Ingrediënten

6 personen
  • 6 el
    witte wijnazijn
  • 4 stuks
    sjalotjes, gesnipperd
  • 300 gr.
    ijskoude roomboter
  • 6 el
    witte wijn
  • naar smaak
    peper en zout

Aan de slag

  1. 1

    Laat de azijn, water en sjalotjes zachtjes inkoken in een steelpan met dikke bodem tot een derde van het volume.

  2. 2

    Zeef het mengsel en schenk het terug in de pan.

  3. 3

    Voeg blokje voor blokje de boter toe en klop stevig tussendoor. Zorg ervoor dat de saus niet te heet wordt.

  4. 4

    Houd een bak met koud water bij de hand. Haal de pan van het vuur zodra de boter begint te smelten. De boter mag niet helemaal smelten maar moet romig worden.

  5. 5

    Voeg de volgende klont boter toe, zet de pan weer op het vuur tot de boter begint te smelten, haal van het vuur en roer fanatiek met een garde.

  6. 6

    Breng op smaak met peper en zout en houd de saus warm au-bain-marie.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!