Klassieke Beurre Blanc Saus
Een romige Franse saus op basis van boter, perfect voor bij visgerechten.
Ingrediënten
-
6 elwitte wijnazijn
-
4 stukssjalotjes, gesnipperd
-
300 gr.ijskoude roomboter
-
6 elwitte wijn
-
naar smaakpeper en zout
Aan de slag
-
1
Laat de azijn, water en sjalotjes zachtjes inkoken in een steelpan met dikke bodem tot een derde van het volume.
-
2
Zeef het mengsel en schenk het terug in de pan.
-
3
Voeg blokje voor blokje de boter toe en klop stevig tussendoor. Zorg ervoor dat de saus niet te heet wordt.
-
4
Houd een bak met koud water bij de hand. Haal de pan van het vuur zodra de boter begint te smelten. De boter mag niet helemaal smelten maar moet romig worden.
-
5
Voeg de volgende klont boter toe, zet de pan weer op het vuur tot de boter begint te smelten, haal van het vuur en roer fanatiek met een garde.
-
6
Breng op smaak met peper en zout en houd de saus warm au-bain-marie.
Reacties
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in