Klassieke Italiaanse Saltimbocca
Een heerlijk Italiaans gerecht van kalfslapjes of kippendijen, omwikkeld met parmaham en salie, geserveerd met een rijke marsalasaus.
Ingrediënten
-
8 stukskalfslappen of kippendijen
-
8 stuksplakken parmaham
-
8 blaadjessalie
-
4 elolijfolie
-
250 mlmarsala
-
naar smaakpeper en zout
Aan de slag
-
1
Bestrooi de kalfslappen of kippendijen met peper en zout.
-
2
Wikkel om elk lapje een plak parmaham, leg er een blaadje salie op en zet vast met een prikker.
-
3
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de lapjes 3-4 minuten per kant op hoog vuur.
-
4
Laat de lapjes nog 35 minuten sudderen met de deksel op de pan.
-
5
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
-
6
Leg de lapjes in een ingevette ovenschaal.
-
7
Giet de marsala bij het bakvet, roer goed door en laat tot de helft inkoken.
-
8
Giet de ingekookte saus over de lapjes in de ovenschaal.
-
9
Plaats de ovenschaal 15-20 minuten in de oven.
Reacties
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in