Skip to content

Koolhydraatarme Appel Crumble

Een heerlijke, koolhydraatarme variant van de klassieke appel crumble. Geniet van de zachte, zoetzure appels onder een knapperige topping, zonder je zorgen te maken over onnodige koolhydraten. Perfect als warm dessert of bij een kopje koffie.

Voorbereiding: 15 min
Bereiding: 45 min
Taart
Gemiddeld
Koolhydraatarm
Bakken
Koolhydraatarme Appel Crumble

Ingrediënten

4 personen
  • 500 gr.
    zoetzure appels
  • 50 gr.
    amandelmeel
  • 20 gr.
    kokosmeel
  • 30 gr.
    roomboter
  • naar smaak
    kaneel
  • naar smaak
    erythritol
  • 30 gr.
    walnoten

Aan de slag

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius en vet een kleine ovenschaal in.

  2. 2

    Meng het amandelmeel, kokosmeel en een beetje erythritol goed door elkaar in een kom.

  3. 3

    Voeg de koude blokjes roomboter toe en wrijf met schone handen de boter door het meelmengsel tot je een kruimelig deeg hebt.

  4. 4

    Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in kleine stukjes.

  5. 5

    Doe de appelstukjes in een andere kom en bestrooi ze met kaneel en erythritol naar smaak.

  6. 6

    Meng alles goed door elkaar en schep de gekruide appelstukjes in de ingevette ovenschaal.

  7. 7

    Verkruimel het amandel-kokosmeel mengsel gelijkmatig over de appelstukjes.

  8. 8

    Strooi de grof gehakte walnoten over de crumble topping.

  9. 9

    Bak de appel crumble in de voorverwarmde oven gedurende 35 tot 45 minuten, of tot de topping goudbruin is en de appels zacht zijn.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!