Koolhydraatarme Pizza Bodem
Geniet van heerlijke, knapperige pizzabodems die koolhydraatarm zijn. Dit recept maakt gebruik van amandelmeel en andere gezonde ingrediënten om een perfecte basis voor je favoriete pizza te creëren. De bodems zijn superdun en worden krokant gebakken, ideaal voor een verantwoorde pizza-ervaring.
Ingrediënten
-
200 gr.amandelmeel
-
50 gr.gemalen lijnzaad
-
3 stuksschepjes psylliumvezels
-
40 gr.geraspte Parmezaanse kaas
-
1 tloregano
-
1 stuksgroot ei
-
80 mlwater
-
1 snufjeuienpoeder
-
1 snufjeknoflookpoeder
-
1 snufjepaprikapoeder
Aan de slag
-
1
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
-
2
Meng in een grote kom alle droge ingrediënten goed door elkaar: amandel- of hazelnootmeel, gemalen lijnzaad, psylliumvezels, geraspte Parmezaanse kaas, oregano, uienpoeder, knoflookpoeder en paprikapoeder.
-
3
Voeg het ei en het water toe aan het droge mengsel. Meng alles goed door elkaar tot je een stevige bal deeg hebt.
-
4
Verdeel de bal deeg in 6 gelijke bolletjes.
-
5
Neem een stuk bakpapier en leg hier de rand van een appeltaartvorm op.
-
6
Plaats één bolletje deeg binnen de rand van de vorm op het bakpapier. Druk het deeg met je handen goed plat en verdeel het gelijkmatig tot tegen de randen van de vorm.
-
7
Herhaal stap 5 en 6 met de overige bolletjes deeg, zodat je 6 mooie, platte pizzabodems hebt op bakpapier.
-
8
Schuif de bakplaten met de pizzabodems in de voorverwarmde oven en bak ze gedurende 15 minuten op 200 graden Celsius.
-
9
Haal de voorgebakken pizzabodems uit de oven en beleg ze met je favoriete koolhydraatarme ingrediënten.
-
10
Schuif de belegde pizza’s terug in de oven en bak ze nogmaals 10 minuten, of tot de topping gaar is en de kaas mooi gesmolten is.
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in