Skip to content

Koolraap salade met gerookte kip

Deze koolraap salade is een heerlijk koolhydraatarm alternatief voor de traditionele aardappels. Met gerookte kip, frisse groenten en een romige dressing is het een vullende en smaakvolle optie voor lunch of als bijgerecht. Perfect voor wie op dieet is maar toch wil genieten van een smakelijke maaltijd.

Voorbereiding: 15 min
Bereiding: 30 min
Salade
Gemiddeld
Koolhydraatarm
Koolraap salade met gerookte kip

Ingrediënten

4 personen
  • 1 stuks
    koolraap
  • 1 stuks
    groentebouillonblokje
  • 0.5 stuks
    rode ui
  • 1 handje
    bosuitjes
  • 200 gr.
    Gerookte kip
  • 6 stuks
    zure augurkjes
  • 30 gr.
    Griekse yoghurt
  • 75 gr.
    mayonaise
  • 2 stuks
    eieren
  • 1 stuks
    kerriepoeder
  • 1 stuks
    verse dille
  • 1 stuks
    verse bieslook
  • 1 stuks
    versgemalen zwarte peper
  • 1 stuks
    paprikapoeder
  • 1 stuks
    Herbamare

Aan de slag

  1. 1

    Maak de koolraap schoon, schil hem en snijd hem in kleine dobbelsteentjes.

  2. 2

    Doe de koolraapblokjes in een pan met water en voeg het groentebouillonblokje toe. Breng het water aan de kook en kook de koolraapblokjes goed gaar.

  3. 3

    Giet de gekookte koolraap af en laat de blokjes volledig afkoelen.

  4. 4

    Kook de 2 eieren hard, laat ze afkoelen, pel ze en snijd ze in kleine stukjes.

  5. 5

    Doe de afgekoelde koolraapblokjes in een grote mengkom. Voeg de rode ui ringetjes, bosui ringetjes, stukjes gerookte kip, stukjes zure augurk en de stukjes gekookt ei toe.

  6. 6

    Maak de dressing door in een apart kommetje de mayonaise en Griekse yoghurt te mengen. Voeg hier de kerriepoeder, fijngehakte dille, fijngeknipte bieslook, versgemalen zwarte peper en paprikapoeder aan toe.

  7. 7

    Meng de dressing goed door elkaar.

  8. 8

    Giet de dressing over de ingrediënten in de mengkom. Meng alles voorzichtig maar goed door elkaar.

  9. 9

    Proef de salade en breng eventueel nog verder op smaak met extra kruiden, peper, zout of een beetje Herbamare.

  10. 10

    Laat de koolhydraatarme salade even in de koelkast rusten, zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!