Koolraap salade met gerookte kip
Deze koolraap salade is een heerlijk koolhydraatarm alternatief voor de traditionele aardappels. Met gerookte kip, frisse groenten en een romige dressing is het een vullende en smaakvolle optie voor lunch of als bijgerecht. Perfect voor wie op dieet is maar toch wil genieten van een smakelijke maaltijd.
Ingrediënten
-
1 stukskoolraap
-
1 stuksgroentebouillonblokje
-
0.5 stuksrode ui
-
1 handjebosuitjes
-
200 gr.Gerookte kip
-
6 stukszure augurkjes
-
30 gr.Griekse yoghurt
-
75 gr.mayonaise
-
2 stukseieren
-
1 stukskerriepoeder
-
1 stuksverse dille
-
1 stuksverse bieslook
-
1 stuksversgemalen zwarte peper
-
1 stukspaprikapoeder
-
1 stuksHerbamare
Aan de slag
-
1
Maak de koolraap schoon, schil hem en snijd hem in kleine dobbelsteentjes.
-
2
Doe de koolraapblokjes in een pan met water en voeg het groentebouillonblokje toe. Breng het water aan de kook en kook de koolraapblokjes goed gaar.
-
3
Giet de gekookte koolraap af en laat de blokjes volledig afkoelen.
-
4
Kook de 2 eieren hard, laat ze afkoelen, pel ze en snijd ze in kleine stukjes.
-
5
Doe de afgekoelde koolraapblokjes in een grote mengkom. Voeg de rode ui ringetjes, bosui ringetjes, stukjes gerookte kip, stukjes zure augurk en de stukjes gekookt ei toe.
-
6
Maak de dressing door in een apart kommetje de mayonaise en Griekse yoghurt te mengen. Voeg hier de kerriepoeder, fijngehakte dille, fijngeknipte bieslook, versgemalen zwarte peper en paprikapoeder aan toe.
-
7
Meng de dressing goed door elkaar.
-
8
Giet de dressing over de ingrediënten in de mengkom. Meng alles voorzichtig maar goed door elkaar.
-
9
Proef de salade en breng eventueel nog verder op smaak met extra kruiden, peper, zout of een beetje Herbamare.
-
10
Laat de koolhydraatarme salade even in de koelkast rusten, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in