Koreaanse courgettehapjes
Deze Koreaanse courgettehapjes zijn een heerlijke en knapperige snack, perfect voor een borrel of als bijgerecht. De courgette wordt eerst bestrooid met zout, afgespoeld, en daarna in een krokant beslag gedipt, wat zorgt voor een geweldige textuur. Serveer ze met een smaakvolle dipsaus van sojasaus, appelazijn en sesamolie voor een extra smaakdimensie.
Ingrediënten
-
1 stukscourgette
-
1 stuksgroot ei
-
1 snufjezout
-
1 scheutjesesamolie
-
1 stuksmaïzena
-
1 scheutjeplantaardige olie
-
2 elsojasaus
-
2 elappelazijn
-
1 elsesamolie
-
1 tlsesamzaadjes
-
0.5 tlchilivlokken
Aan de slag
-
1
Snijd de courgette in plakken van een halve centimeter dik.
-
2
Leg de plakken courgette in één laag op een snijplank.
-
3
Bestrooi de courgetteplakken gelijkmatig met zout aan beide kanten.
-
4
Laat ze 10 minuten rusten om overtollig vocht te verwijderen.
-
5
Spoel de courgette af en dep deze met keukenpapier droog.
-
6
Zet een ondiepe kom met maïzena klaar en bedek de courgetteplakjes ermee.
-
7
Schud overtollig maïzena eraf.
-
8
Leg de met maïzena bestoven courgette in één laag op een grote bakplaat bekleed met bakpapier.
-
9
Klop de eieren en sesamolie los in een kleine mengkom en zet apart.
-
10
Verhit een scheutje plantaardige olie in een grote pan op middelhoog vuur.
-
11
Doop een plak courgette in het ei-beslag en leg deze in de pan.
-
12
Herhaal dit tot driekwart van de pan gevuld is, zorg ervoor dat de pan niet te vol zit.
-
13
Bak de plakjes aan elke kant tot ze goudbruin zijn, ongeveer 2-3 minuten per kant.
-
14
Leg de gebakken courgette op keukenpapier, zodat ze wat kunnen uitlekken.
-
15
Meng de ingrediënten voor de dipsaus in een kommetje en serveer met de courgette.
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in