Skip to content

Kung Pao Kip

Een pittige Aziatische sensatie geïnspireerd op het populaire 'Kung Pao Chicken'. Dit gerecht biedt een explosie van zoete, hartige, pittige en knapperige smaken, perfect voor een smaakvolle maaltijd met een lekkere kick.

Voorbereiding: 15 min
Bereiding: 30 min
Gerecht
Gemiddeld
Glutenvrij
Kung Pao Kip

Ingrediënten

4 personen
  • 700 gr.
    kippen dij-filet
  • 20 gr.
    Crispy Prawn Chilli
  • 1 teen
    knoflook
  • 2 cm
    verse gember
  • 40 ml
    water
  • 50 gr.
    lichte basterd suiker
  • 40 gr.
    Hoisin saus
  • 3 el
    rijstazijn
  • 2 el
    sesamzaad
  • 1 stuks
    lente-ui

Aan de slag

  1. 1

    Verhit een beetje kokosolie in een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur.

  2. 2

    Voeg de fijngehakte knoflook, geraspte gember en Crispy Prawn Chilli toe. Roerbak dit ongeveer een minuut tot de geuren vrijkomen.

  3. 3

    Voeg de kip blokjes toe aan de pan en roerbak ze tot ze rondom bruin en volledig gaar zijn. Zet de kip apart.

  4. 4

    Meng in een aparte kom de basterd suiker en het water, de Hoisin saus en de rijstazijn goed door elkaar.

  5. 5

    Voeg dit sausmengsel toe aan de pan met de gebakken kip. Laat het geheel zachtjes pruttelen.

  6. 6

    Als je de saus iets dikker wilt, kun je een klein beetje johannesbroodpitmeel toevoegen. Meng een halve theelepel johannesbroodpitmeel met een klein beetje koud water tot een glad papje en voeg dit al roerend toe aan de saus.

  7. 7

    Voeg op het allerlaatste moment de sesamzaadjes en de gesneden lente-ui toe. Roer nog even kort door.

  8. 8

    Dien de Kung Pao Kip direct op.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!