Kwarkbol
Een kwarkbol is een heerlijk, luchtig gebak dat lijkt op cake, maar met een unieke structuur. Dit recept is eenvoudig te volgen en biedt ruimte voor variatie in vulling, zoals rozijnen, geconfijte sinaasappelschilletjes of stukjes chocola. Perfect voor bij de koffie of als tussendoortje of natuurlijk heerlijk als ontbijt.
Ingrediënten
-
175 gr.rozijnen
-
250 gr.bloem
-
16 gr.bakpoeder
-
2 stukseieren
-
250 gr.volle kwark
-
2 elzonnebloemolie
-
50 gr.witte basterdsuiker
-
1 stuksvanillesuiker
-
1 tlvanille extract
-
1 snufjezout
-
1 stukseidooier
-
1 elmelk
-
2 elparelkandijsuiker
-
1 stuksbakvorm van 20 cm
Aan de slag
-
1
Wel de rozijnen minimaal een uur in water of rum. Giet ze hierna af en laat ze uitlekken, dep ze eventueel iets droog.
-
2
Verwarm de oven voor op 200 graden, of hetelucht op 180 graden.
-
3
Zeef de bloem en het bakpoeder boven een kom. Voeg ook een snuf zout toe.
-
4
Klop in een andere kom de eieren los. Voeg de kwark, zonnebloemolie, witte basterdsuiker, vanillesuiker en vanille extract toe en klop tot een mooi mengsel.
-
5
Meng het kwarkmengsel en de rozijnen met de bloem en bakpoeder. Roer net genoeg tot alle bloem is opgenomen.
-
6
Doe het mengsel in de ingevette bakvorm en druk iets aan.
-
7
Zet de bakvorm in de oven voor 15 minuten.
-
8
Meng ondertussen de eidooier met de eetlepel melk en zet even weg. Zet de parelkandijsuiker ook klaar.
-
9
Na 15 minuten haal je de kwarkbol uit de oven en bestrijk hem met het eimengsel. Bestrooi met parelkandijsuiker.
-
10
Druk de suiker iets aan en zet de kwarkbol weer terug in de oven voor ongeveer 15 minuten, tot het een mooie kleur heeft.
-
11
Haal de kwarkbol uit de oven en laat even afkoelen voordat je hem serveert.
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in