Skip to content
Tony Farfalloni Een recept van Tony Farfalloni

Langoustine Fumet met Sojaschuim

Een verfijnde bouillon van langoustine met een schuim van soja, perfect als elegant voorgerecht.

Voorbereiding: 30 min
Bereiding: 120 min
Soep
Uitdagend
Koken, Roerbakken/wokken
Langoustine Fumet met Sojaschuim

Ingrediënten

8 personen
  • 8 stuks
    langoustines
  • 150 ml
    cognac
  • 8 stuks
    tomaten
  • 8 blaadjes
    laurier
  • 1 takje
    verse tijm
  • 4 teen
    knoflook
  • 100 ml
    Kikkoman sojasaus
  • 200 ml
    olijfolie
  • 3000 ml
    water
  • 300 ml
    room
  • 1 el
    zoete sojasaus
  • 1 el
    zoute sojasaus

Aan de slag

  1. 1

    Maak de langoustines schoon door het staartje eraf te draaien en de schaal te verwijderen. Verwijder het darmkanaal en leg de staartjes koud weg.

  2. 2

    Roerbak de karkassen van de langoustines in de olijfolie zodat de smaakstoffen goed vrijkomen.

  3. 3

    Blus af met cognac en water. Voeg de gesneden tomaten, tijm, laurier, knoflook en Kikkoman sojasaus toe.

  4. 4

    Laat het mengsel 2 uur langzaam trekken.

  5. 5

    Giet de bouillon door een passeerzeef en breng op smaak met zout.

  6. 6

    Zet de rauwe langoustine rechtop in een hoog glas, giet hier de hete bouillon op en lepel er de slagroom op.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!