Langoustine Fumet met Sojaschuim
Een verfijnde bouillon van langoustine met een schuim van soja, perfect als elegant voorgerecht.
Ingrediënten
-
8 stukslangoustines
-
150 mlcognac
-
8 stukstomaten
-
8 blaadjeslaurier
-
1 takjeverse tijm
-
4 teenknoflook
-
100 mlKikkoman sojasaus
-
200 mlolijfolie
-
3000 mlwater
-
300 mlroom
-
1 elzoete sojasaus
-
1 elzoute sojasaus
Aan de slag
-
1
Maak de langoustines schoon door het staartje eraf te draaien en de schaal te verwijderen. Verwijder het darmkanaal en leg de staartjes koud weg.
-
2
Roerbak de karkassen van de langoustines in de olijfolie zodat de smaakstoffen goed vrijkomen.
-
3
Blus af met cognac en water. Voeg de gesneden tomaten, tijm, laurier, knoflook en Kikkoman sojasaus toe.
-
4
Laat het mengsel 2 uur langzaam trekken.
-
5
Giet de bouillon door een passeerzeef en breng op smaak met zout.
-
6
Zet de rauwe langoustine rechtop in een hoog glas, giet hier de hete bouillon op en lepel er de slagroom op.
Reacties
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in