Langoustine Taartje met Tomatencompote
Een verfijnd gerecht van langoustines met een frisse tomatencompote en knapperige basilicum, perfect als voorgerecht voor een diner.
Ingrediënten
-
8 stukslangoustines
-
4 stuksroma-tomaten
-
20 blaadjesbasilicum
-
8 blaadjesgrote basilicum
-
1 scheutjeolijfolie
-
naar smaakpeper en zout
Aan de slag
-
1
Maak de langoustines schoon, draai de staart eraf, pel en verwijder het darmkanaal. Zet in de koelkast.
-
2
Ontvel de tomaten, verwijder het zaad en vocht, en snijd het vruchtvlees in stukjes. Meng met de fijngesneden basilicum en breng op smaak met peper en zout.
-
3
Frituur 8 blaadjes basilicum kort in de olie op 170 graden. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout.
-
4
Plet de langoustines met een groot mes en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel met wat olijfolie en zet ze 5 minuten in de oven op 160 graden. Bestrooi met iets zout.
-
5
Opdienen: Plaats de langoustine op een bordje, daarop de tomatencompote en garneer met een gefrituurd blaadje basilicum.
Reacties
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in