Skip to content
Karen Een recept van Karen

Lemon Blondie

Deze lemon blondie is een heerlijke, zoete traktatie met een frisse citroensmaak. Perfect voor bij de koffie of als dessert met een bolletje ijs. De combinatie van boter, suiker en citroenrasp zorgt voor een rijke smaak en een mooie kleur. Het glazuur maakt het geheel af en zorgt voor een extra zoete bite.

Voorbereiding: 15 min
Bereiding: 25 min
Taart
Makkelijk
Bakken
Lemon Blondie

Ingrediënten

8 personen
  • 250 gr.
    suiker
  • 150 gr.
    bloem
  • 170 gr.
    roomboter
  • 2 stuks
    eieren
  • 2 stuks
    eidooiers
  • 2 stuks
    citroenen
  • 45 gr.
    citroensap
  • 0.5 tl
    vanille pasta
  • 1 snufje
    zout
  • 120 gr.
    poedersuiker
  • 60 gr.
    cream cheese
  • 10 gr.
    citroensap
  • 0.5 tl
    vanille pasta

Aan de slag

  1. 1

    Zorg dat je alles klaar hebt staan, je mise en place.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180 graden.

  3. 3

    Bekleed een brownie vorm (22/23 cm) met bakpapier.

  4. 4

    Meng in een grote kom de suiker met de citroenrasp.

  5. 5

    Voeg de gesmolten boter, de eieren, de eidooiers en de vanille toe en roer goed door.

  6. 6

    Voeg het citroensap toe en roer goed door.

  7. 7

    Voeg de bloem en het zout toe en meng goed door tot er geen klontjes meer zijn.

  8. 8

    Zet de blondie in de oven en laat ongeveer 22-25 minuten bakken.

  9. 9

    Laat de blondie volledig afkoelen in de vorm.

  10. 10

    Meng voor het glazuur alle ingrediënten en giet het mengsel over de blondie.

  11. 11

    Laat de blondie 2 uur afgedekt staan voordat je hem aansnijdt.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!