Skip to content
Tony Farfalloni Een recept van Tony Farfalloni

Lente Maaltijdsalade met Eetbare Bloemen

Een frisse en kleurrijke salade met kip, eetbare bloemen en een heerlijke zelfgemaakte dressing. Perfect voor de lente!

Voorbereiding: 20 min
Bereiding: 15 min
Gerecht
Gemiddeld
Lente Maaltijdsalade met Eetbare Bloemen

Ingrediënten

4 personen
  • 2 stuks
    kipfilet
  • 15 gr.
    roomboter
  • 4 el
    gepelde zonnebloempitten
  • 1 el
    tamari
  • 2 stuks
    Elstar appels
  • 1 handje
    slamix (molsla, roodloof, raketsla, eikenblad, jonge spinazie, waterkers)
  • 1 handje
    groene kruiden (platte peterselie, bieslook, basilicum)
  • 100 gr.
    waterkers
  • 1 teen
    knoflook
  • 1 stuks
    sjalotje
  • 2 el
    goede olijfolie
  • 1 el
    balsamico bianco azijn
  • 1.5 el
    vloeibare honing (liefst lindebloesemhoning)
  • 1 handje
    eetbare bloemen (bieslook, kervel, peterselie, selderij, maarts viooltje, akkerviooltje, goudsbloemen, Oostindische kers, rozenblaadjes)

Aan de slag

  1. 1

    Snijd de kipfilet in blokjes, kruid met peper en zout en bak lichtbruin in 15 gram roomboter. Schep uit de pan en laat afkoelen.

  2. 2

    Rooster in een koekenpan de zonnebloempitten tot ze gaan kleuren en giet van het vuur er al roerend de tamari over. Schep uit de pan en laat afkoelen.

  3. 3

    Was de sla en droog ze. Schil de appels en snijd in kleine schijfjes.

  4. 4

    Maak de dressing in een blender: meng kort tot sausdikte de teen knoflook, blaadjes van de waterkers, sjalotje, eetlepel azijn en 2 eetlepels olijfolie. Breng op smaak met de honing, peper en zout.

  5. 5

    Meng de sla, appel, kip en groene kruiden.

  6. 6

    Serveer in een groot diep bord: in het midden het sla-kip-kruidenmengsel, giet wat van de dressing eroverheen, strooi daarna de zonnebloempitten erover en garneer met de bloemen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!