Lente Maaltijdsalade met Eetbare Bloemen
Een frisse en kleurrijke salade met kip, eetbare bloemen en een heerlijke zelfgemaakte dressing. Perfect voor de lente!
Ingrediënten
-
2 stukskipfilet
-
15 gr.roomboter
-
4 elgepelde zonnebloempitten
-
1 eltamari
-
2 stuksElstar appels
-
1 handjeslamix (molsla, roodloof, raketsla, eikenblad, jonge spinazie, waterkers)
-
1 handjegroene kruiden (platte peterselie, bieslook, basilicum)
-
100 gr.waterkers
-
1 teenknoflook
-
1 stukssjalotje
-
2 elgoede olijfolie
-
1 elbalsamico bianco azijn
-
1.5 elvloeibare honing (liefst lindebloesemhoning)
-
1 handjeeetbare bloemen (bieslook, kervel, peterselie, selderij, maarts viooltje, akkerviooltje, goudsbloemen, Oostindische kers, rozenblaadjes)
Aan de slag
-
1
Snijd de kipfilet in blokjes, kruid met peper en zout en bak lichtbruin in 15 gram roomboter. Schep uit de pan en laat afkoelen.
-
2
Rooster in een koekenpan de zonnebloempitten tot ze gaan kleuren en giet van het vuur er al roerend de tamari over. Schep uit de pan en laat afkoelen.
-
3
Was de sla en droog ze. Schil de appels en snijd in kleine schijfjes.
-
4
Maak de dressing in een blender: meng kort tot sausdikte de teen knoflook, blaadjes van de waterkers, sjalotje, eetlepel azijn en 2 eetlepels olijfolie. Breng op smaak met de honing, peper en zout.
-
5
Meng de sla, appel, kip en groene kruiden.
-
6
Serveer in een groot diep bord: in het midden het sla-kip-kruidenmengsel, giet wat van de dressing eroverheen, strooi daarna de zonnebloempitten erover en garneer met de bloemen.
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in