Lowcarb Spinazie Lasagne
Deze koolhydraatarme lasagne biedt de authentieke smaak van traditionele lasagne, maar dan zonder de koolhydraten. Met zelfgemaakte lasagnebladen van roomkaas en eieren, gecombineerd met een rijke saus van gehakt, groenten en kruiden, is dit gerecht een heerlijke en gezonde keuze voor elke maaltijd.
Ingrediënten
-
125 gr.roomkaas naturel
-
4 stuksgrote eieren
-
50 gr.diepvriesspinazie
-
4 tlpsyliumvezels of inuline
-
2 stuksknoflook
-
400 gr.tomatensaus
-
400 gr.half-om-half gehakt
-
150 gr.groene paprika
-
100 gr.ui
-
150 gr.champignons
-
1 snufjeItaliaanse kruiden
-
1 snufjezout
-
1 snufjepeper
-
1 handjeverse basilicum
-
1 handjegeraspte mozzarella kaas
-
1 handjegeraspte Parmezaanse kaas
-
1 snufjeextra oregano
Aan de slag
-
1
Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius en bekleed de bakplaat met bakpapier.
-
2
Meng de roomkaas, psylliumvezels/inuline, eieren, uitgeknepen spinazie en Italiaanse kruiden in een mengkom.
-
3
Mix het geheel tot een glad beslag en giet het op het bakpapier.
-
4
Bak het deeg in de oven gedurende 15 minuten.
-
5
Draai de bakplaat om en trek voorzichtig het bovenste bakpapier van het lasagneblad.
-
6
Snijd het lasagneblad in rechthoekige stukken.
-
7
Verhit olijfolie in een pan en bak de fijngeperste knoflook kort aan.
-
8
Voeg het gehakt toe en bak het rul, breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper.
-
9
Bak de ui en groene paprika tot ze zacht zijn.
-
10
Voeg de champignons toe en bak tot ze lichtbruin zijn.
-
11
Giet de tomatensaus bij de groenten en breng op smaak met basilicum, oregano, peper en zout.
-
12
Voeg het gehakt weer toe aan de saus en laat een paar minuten pruttelen.
-
13
Begin met een laag saus in de ovenschaal, gevolgd door lasagnebladen en herhaal tot de bovenste laag saus is.
-
14
Verdeel mozzarella en geraspte kaas over de bovenste laag.
-
15
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bak de lasagne 20 tot 25 minuten.
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in