Skip to content
Tony Farfalloni Een recept van Tony Farfalloni

Luchtige Sabayon

Een heerlijke, luchtige sabayon die zowel warm als koud geserveerd kan worden. Perfect als nagerecht met een vleugje wijn.

Voorbereiding: 10 min
Bereiding: 15 min
Gerecht
Gemiddeld
Kloppen
Luchtige Sabayon

Ingrediënten

8 personen
  • 8 stuks
    eidooiers
  • 125 gr.
    suiker
  • 125 ml
    witte wijn

Aan de slag

  1. 1

    Breng water aan de kook in een pan.

  2. 2

    Klop de eidooiers met de suiker tot een schuimig mengsel, van het vuur af.

  3. 3

    Hang de kom boven de pan met kokend water, zonder dat de kom het water raakt.

  4. 4

    Voeg geleidelijk de wijn toe terwijl je blijft kloppen met een garde tot een schuimig mengsel ontstaat. Dit duurt ongeveer 10-15 minuten.

  5. 5

    Laat de sabayon afkoelen in een bak met koud water en blijf kloppen.

  6. 6

    Zet de sabayon tot gebruik in de koelkast. Serveer warm of koud.

  7. 7

    Optioneel: Grill rood fruit in ovenschaaltjes, besprenkel met sinaasappellikeur, lepel de afgekoelde sabayon erop en grill 2-3 minuten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!