Luchtige Zalmmousse
Een verfijnde en romige zalmmousse, perfect als voorgerecht of lichte lunch. Deze mousse combineert de rijke smaak van zalm met een vleugje sherry en verse kruiden voor een elegante culinaire ervaring.
Ingrediënten
-
220 gr.roze zalm uit blik
-
100 mlslagroom
-
1 eltomatenketchup
-
1 elmayonaise
-
3 elcrème fraîche
-
1 elsherry
-
2.5 velgelatine
-
0.5 tlbasterdsuiker
-
2 elverse kruiden (dragon, kervel, platte peterselie)
-
paar druppelscitroensap
-
paar druppelsWorcestershire-saus
-
naar smaakcayennepeper
Aan de slag
-
1
Week de gelatine 5 minuten in koud water.
-
2
Laat de zalm uitlekken en vang het vocht op. Pureer de zalm tot deze graat- en velvrij is.
-
3
Klop de slagroom stijf.
-
4
Breng het zalmvocht en de sherry tegen de kook aan, haal van het vuur en los de gelatine erin op. Laat iets afkoelen.
-
5
Meng de zalm, gelatine, tomatenketchup, mayonaise, citroensap en crème fraîche door elkaar.
-
6
Breng op smaak met cayennepeper, Worcestershire-saus en basterdsuiker.
-
7
Spatel de slagroom erdoor.
-
8
Stort het mengsel in een met folie beklede vorm en laat 2 uur opstijven in de koelkast.
Reacties
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in