Skip to content
Tony Farfalloni Een recept van Tony Farfalloni

Luxe Chocoladeparfait

Een heerlijke en romige chocoladeparfait, perfect als een verfrissend nagerecht. Deze parfait combineert de rijke smaak van chocolade met een luchtige textuur.

Voorbereiding: 20 min
Gerecht
Gemiddeld
Koken
Luxe Chocoladeparfait

Ingrediënten

15 personen
  • 3 stuks
    eieren
  • 5 stuks
    eidooiers
  • 100 gr.
    suiker
  • 750 gr.
    slagroom
  • 50 gr.
    suiker
  • 200 gr.
    chocolade

Aan de slag

  1. 1

    Klop de eidooiers en de eieren met 100 gram suiker au bain-marie tot de suiker goed is opgelost.

  2. 2

    Haal van het vuur en klop koud tot een stevige massa.

  3. 3

    Meng de met 50 gram suiker geklopte slagroom erdoor, gevolgd door de gesmolten chocolade.

  4. 4

    Giet het mengsel in een met folie beklede vorm. Dek af en laat een nacht opstijven in de diepvries.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!